ATP
Επιστρέφει στο Νο.1 του κόσμου ο Djokovic!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 - 22:45

Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Daniil Medvedev από το Indian Wells, o Novak Djokovic αναμένεται να επιστρέψει στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα.

Μόλις για 3 εβδομάδες διήρκησε η πρώτη θητεία του Daniil Medvedev στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς μετά την άνοδό του στην κορυφή στις 28 Φεβρουαρίου, ο 25χρονος Ρώσος θα βρεθεί ξανά στο Νο.2, στις 21 Μαρτίου.

Μετά την ήττα του από τον Gael Monfils από τον 3ο γύρο του Indian Wells, ο Medvedev θα πέσει στους 8.410 βαθμούς την ερχόμενη εβδομάδα, χάνοντας 210 βαθμούς. Ο Djokovic, παρόλο που δεν αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα στο Indian Wells, θα διατηρήσει τους 8.465 βαθμούς που έχει και θα ξεπεράσει τον Medvedev, επιστρέφοντας ξανά στο Νο.1 του κόσμου. Θα επεκτείνει μάλιστα το τρομερό ρεκόρ που έχει "χτίσει" όλα αυτά τα χρόνια, κατά 2 τουλάχιστον εβδομάδες, μετρώντας 363 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1 της ΑΤΡ!

Όσο για τη συνέχεια, ο Medvedev θα έχει την ευκαιρία να προσπεράσει ξανά τον Djokovic στο Μαϊάμι, όπου ο Σέρβος δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί εξαιτίας της αδυνατότητάς του να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μη εμβολιασμένος. Ο Djokovic θα χάσει 45 βαθμούς μετά το Μαϊάμι και θα πέσει στους 8.420, ενώ ο Medvedev θα έχει 180 βαθμούς να υπερασπιστεί, που σημαίνει πως θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά, για να επιστρέψει στο Νο.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots