ATP
Αποκλείστηκε και ο Τσιτσιπάς! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © BNP Paribas Open
tn team Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 - 5:13

Μετά από τους Zverev και Medvedev, πρόωρο αποκλεισμό στο Indian Wells γνώρισε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ηττήθηκε από τον τρομερό Jenson Brooksby στον 3ο γύρο του BNP Paribas Open! 

Μετά από τις ήττες του Alexander Zverev στον 2ο γύρο και του Daniil Medvedev στον 3ο γύρο, και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε πολύ νωρίς εκτός ταμπλό στο Masters του Indian Wells.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, υπέστη την ήττα από τον καταπληκτικό Jenson Brooksby με 1-6, 6-3, 6-2 και αποχαιρέτησε πρόωρα το ταμπλό του μονού στο πρώτο 1000άρι της χρονιάς.

Θυμίζουμε πως το τουρνουά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα για τον Έλληνα τενίστα, αφού παίζει και στο διπλό με τον Feliciano Lopez και βρίσκεται στα προημιτελικά.

Ο Brooksby έχει καταφέρει να εκπλήξει θετικά τους πάντες τους τελευταίους μήνες και αυτή ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, πρώτη κόντρα σε Top 5 και Top 10 τενίστα, με τον 21χρονο Αμερικανό με το ιδιαίτερο στυλ και το άπλετο ταλέντο, να δείχνει πως δεν έχει ταβάνι.

Παράλληλα όμως, ο Στέφανος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και σήμερα, που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το φανταστικό του ξεκίνημα στον αγώνα και την απόλυτη κυριαρχία του στο 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Brooksby έκανε από νωρίς το break και προηγήθηκε με 3-0. Ο Στεφ προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά ο Αμερικανός υπερασπίστηκε το σερβίς του μετά από 3 ισοπαλίες στο 7ο game (5-2) και άλλη μια στο 9ο, όπου κατάφερε να κάνει το 6-3 στο 4ο set point του.

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ο Brooksby και άνοιξε με break και το 3ο σετ, αποδιοργανώνοντας εντελώς τον Τσιτσιπά, που έκανε ένα κακό 3ο game και έχασε για 2η συνεχόμενη φορά το σερβίς του.

Ο Αμερικανός "ξέφυγε" με 4-0 και ο Τσιτσιπάς συνέχισε να παλεύει, αποφεύγοντας τα χειρότερα, αφού έσβησε 7 break points (!) και απέφυγε το 0-5 και το ενδεχόμενο του bagel, μειώνοντας σε 1-4.

Αυτό πάντως δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει τη φόρα του Brooksby, που δεν απειλήθηκε στο σερβίς του και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 8ο game για το 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 3 λεπτά συνολικού αγώνα. 

Με την πολύ σπουδαία πρόκρισή του, o Brooksby εξασφάλισε την πρώτη του πρόκριση στη 16άδα ενός Masters 1000 τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Cameron Norrie και Nikoloz Basilashvili.

Για τον Τσιτσιπά, αυτή ήταν η 6η ήττα σε 21 φετινές αναμετρήσεις (15-6). Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής θα επικεντρωθεί για το υπόλοιπο τουρνουά στα διπλά, όπου μαζί με τον Lopez θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη τους John Isner και Jack Sock για μια θέση στα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως Τσιτσιπάς και Lopez προέρχονται από την κατάκτηση του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο και είναι αήττητοι στα 6 τελευταία παιχνίδια τους. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots