ATP
Στα ημιτελικά για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Fritz (vid)

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © BNP Paribas Open
tn team Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 1:09

O Taylor Fritz κέρδισε τον Miomir Kecmanovic με 2-1 σετ και προκρίθηκε για 2η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Indian Wells Masters.

Ο Fritz επικράτησε του Kecmanovic με 7-6 (5), 3-6, 6-1 και επανέλαβε τη μεγάλη του πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Indian Wells που είχε σημειώσει πέρσι, φέρνοντας τον εαυτό για μια ακόμα φορά στη θέση του ημιφιναλίστ.

Ο 24χρονος Αμερικανός, Νο.20 στην παγκόσμια κατάταξη, θα βρεθεί για 2η φορά σε έναν ημιτελικό Masters διοργάνωσης και θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω και να προκριθεί για 1η φορά σε έναν τόσο μεγάλο τελικό.

Θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev, που προέρχεται από ένα σερί 13 διαδοχικών νικών στο tour. Νωρίτερα ο Ρώσος είχε επιβληθεί του Grigor Dimitrov με 7-5, 6-2.

Ο Fritz κατάφερε να κερδίσει ένα πολύ αμφίρροπο 1ο σετ, στο οποίο μάλιστα ήρθε αντιμέτωπος με διπλό break point προς το τέλος του, στο 5-5, 15-40. Κατάφερε να βγει απ' αυτή την πολύ δύσκολη θέση και στο tie-break κέρδισε τους 4 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 4-0 και 5-1. Ο Kecmanovic ισοφάρισε σε 5-5, αλλά ο Fritz πήρε mini-break στον επόμενο πόντο και στο πρώτο του set point είχε καλό σερβίς, για να πάρει το tie-break με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Αμερικανός έδειχνε να έχει τον έλεγχο, δεν μπόρεσε όμως να το μετουσιώσει και σε ένα break. Έχασε συνολικά 5 ευκαιρίες, με τον Σέρβο να σβήνει 2 break points στο 1ο game, μια στο 3ο και ακόμα 2 στο 7ο game, όπου κράτησε ξανά το σερβίς του και πέρασε μπροστά με 4-3.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον Fritz, ο Kecmanovic αξιοποίησε ένα κακό service game του Αμερικανού, έκανε break στην πρώτη του ευκαιρία και απέκτησε τον έλεγχο στο 2ο σετ, κάνοντας το 5-3. Χρειάστηκε να σώσει ένα ακόμα break point, όμως κράτησε ξανά το σερβίς του ο Σέρβος, που έκανε το 6-3.

Μετά από 7/7 χαμένα break points, o Fritz κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στο παιχνίδι στο άνοιγμα του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0. Αργότερα έκανε και 2ο συνεχόμενο break, διεύρυνε το προβάδισμά του στο 5-0 και τελικά "κλείδωσε" τη νίκη με ένα love service game στο 7ο game για το 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots