ATP
Σταμάτησε τον Rublev και μπήκε στον τελικό o Fritz (vid)

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 - 0:17

O Taylor Fritz σταμάτησε το σερί των 13 νικών του Andrey Rublev, τον κέρδισε με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του!

Μια πολύ σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Taylor Fritz, που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες των ντόπιων φιλάθλων για έναν τίτλο από Αμερικανό τενίστα στο Indian Wells.

Ο 24χρονος Αμερικανός, Νο.20 στο ταμπλό, κέρδισε τον Andrey Rublev με 7-5, 6-4 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Indian Wells Masters, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Rafael Nadal και Carlos Alcaraz.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε έναν Masters τελικό ο Fritz, ο οποίος ήταν και πέρσι στα ημιτελικά του Indian Wells, αλλά είχε ηττηθεί από τον Nikoloz Basilashvili.

Φέτος, παρότι είχε μπροστά του τον Rublev και σε καμία περίπτωση δεν ήταν το φαβορί, κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και να σταματήσει ταυτόχρονα ένα σερί 13 διαδοχικών νικών του Ρώσου.

O Fritz προηγήθηκε με 3-0 στο ξεκίνημα του ημιτελικού και είχε 3 break points για να κάνει το 5-1 στο 6ο game. O Rublev ωστόσο στάθηκε όρθιος, μείωσε σε 4-2 και αργοερα έκανε και το break back, για να επιστρέψει στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Fritz δεν πτοήθηκε, κράτησε ένα κρίσιμο service game του για το 6-5 και στο 12ο game άσκησε έντονη πίεση στον Ρώσο, καταφέρνοντας να κάνει το break για το 7-5, μετά από 7 ισοπαλίες, 2 χαμένα set points και 5 χαμένες ευκαιρίες του Rublev για το 6-6.

Στο 2ο σετ ο Fritz είχε την πρώτη χαμένη ευκαιρία για break στο 8ο game, με τον Rublev να υπερασπίζεται το σερβίς του για το 4-4. Στο 9ο game o Ρώσος είχε τη δική του ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς, αλλά ήταν η σειρά του Αμερικανού να σβήσει 2 break points και να περάσει μπροστά με 5-4.

Πίεσε ξανά τον Ρώσο ο Fritz στο 10ο game, φτάνοντας στο match point στο 4-5, 30-40, με τον Rublev να κάνει διπλό λάθος και να ολοκληρώνει άδοξα την πορεία του στο τουρνουά.

Για 7η φορά προκρίθηκε σε τελικό στο tour o Fritz, ο οποίος έχει κερδίσει μόνο έναν τίτλο στην καριέρα του, στο Ίστμπουρν το 2019. Έχασε τους 5 υπόλοιπους τελικούς, ενώ για 1η φορά θα είναι σε έναν τόσο σημαντικό τελικό. Οι προηγούμενοι 6 ήταν ένας στο 500άρι του Ακαπούλκο και 5 σε 250άρια τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots