ATP
Νίκες για Κύργιο και Κοκκινάκη στο Μαϊάμι (vid)

 
Νίκες για Κύργιο και Κοκκινάκη στο Μαϊάμι (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 - 10:09

Ο Νικ Κύργιος και ο Θανάσης Κοκκινάκης κέρδισαν τους αγώνες τους για τον 1ο γύρο του Μαϊάμι και προκρίθηκαν στους "64" του Miami Masters. Τα highlights της ημέρας.

Συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις για το 2022 έδωσε ο Νικ Κύργιος, ο οποίος κέρδισε στον πρώτο του αγώνα στο Μαϊάμι τον Adrian Mannarino με 7-6 (3), 6-3 και πήρε σε 1 ώρα και 32 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Ο Κύργιος πέτυχε 12 άσους και κέρδισε τους 41 από τους 50 πόντους στα πρώτα του σερβίς, χωρίς να επιτρέψει στον Mannarino να φτάσει σε break point σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο 1ο σετ είχε ένα χαμένο break point, αλλά ο Γάλλος το έσβησε και άντεξε ως το tie-break. Εκεί ο Κύργιος ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-3. Στο 2ο σετ ο Κύργιος έκανε το μοναδικό break στο ματς στο 8ο game, για να περάσει μπροστά με 5-3 και να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3.

Στον 2ο γύρο του Μαϊάμι, ο Κύργιος θα δώσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Andrey Rublev, Νο.5 στο ταμπλό. Ο Rublev πέρασε με bye στον 2ο γύρο και θα έχει με τη σειρά του μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα, πιθανότατα με τον πιο επικίνδυνο unseeded παίκτη αυτή τη στιγμή στο τουρνουά.

Στον 2ο γύρο πέρασε και ο Θανάσης Κοκκινάκης, που ξεκίνησε την προσπάθειά του στο Μαϊάμι από τα προκριματικά και πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του τα ξημερώματα της Πέμπτης, επικρατώντας του Richard Gasquet με 6-4, 6-2.

Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ο 25χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος πέτυχε 10 άσους, έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε και αξιοποίησε τις 3 από τις 9 δικές του ευκαιρίες που είχε για break.

Επόμενος αντίπαλος για τον Θανάση ο Diego Schwartzman, Νο.13 στο ταμπλό.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν μέσα στην ημέρα, ο Borna Coric που επέστρεψε από τον τραυματισμό του, κέρδισε τον Fernando Verdasco με 6-4, 7-5 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Alexander Zverev, No.2 στο ταμπλό.

Ο Brandon Nakashima επικράτησε του Soonwoo Kwon με 6-1, 7-5 και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Frances Tiafoe, ενώ ο David Goffin επιβλήθηκε του Roberto Carballes Baena με 6-2, 6-3 και θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν ακόμα Ισπανό, τον Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots