ATP
Μια νίκη μακριά από το Νο.1 ο Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 22:34

Ακόμα πιο κοντά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Daniil Medvedev, που κέρδισε τον Jenson Brooksby με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Miami Open.

Ο Daniil Medvedev συνάντησε αντίσταση μόνο για ένα σετ απέναντι στον ταλαντούχο Αμερικανό, Jenson Brooksby, τον οποίο κέρδισε με 7-5, 6-1, για να εξασφαλίσει μέσα σε 79 λεπτά την είσοδό του στα προημιτελικά του Miami Open.

Ο Brooksby έκανε το τέλειο ξεκίνημα στον αγώνα, καθώς κέρδισε τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους του παιχνιδιού και προηγήθηκε με 2-0. Στο 5ο game ο 21χρονος Αμερικανός είχε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το διπλό break, αλλά ο Medvedev κράτησε την επαφή με το σκορ, μειώνοντας από το 1-3, 15-40 σε 2-3.

Ο Brooksby έμεινε μπροστά μέχρι το 5-3, όμως o Medvedev έκανε το break back όταν ο Αμερικανός σέρβιρε για το σετ και ξαφνικά άλλαξε όλο το ματς. Ο 25χρονος Ρώσος έκανε και δεύτερο break για να κερδίσει το 1ο σετ με 7-5, ενώ στο 2ο σετ κυριάρχησε κατά κράτος στο court, για να κάνει δυο break ακόμα και να το κατακτήσει με 6-1.

Ο Medvedev κέρδισε τα 10 από τα 11 τελευταία games του παιχνιδιού και πήρε τη νίκη στην πρώτη του συνάντηση με τον επικίνδυνο Brooksby, που βρίσκεται στο Νο.39 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά μπήκε στα προημιτελικά του Μαϊάμι ο Medvedev, ο οποίος θα διεκδικήσει την πρώτη του είσοδο στα ημιτελικά του τουρνουά, απέναντι σε κάποιον εκ των Hubert Hurkacz και Lloyd Harris.

Αν τα καταφέρει, θα επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου έμεινε μόλις για 3 εβδομάδες στην 1η του "θητεία", πριν πέσει ξανά στο Νο.2 πριν μια εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots