ATP
Έχασε 2 match points και αποκλείστηκε ο Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Jean Baptiste Liotard
tn team Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 - 22:17

O Felix Auger-Aliassime ηττήθηκε από τον Alex Molcan στον 2ο γύρο του Grand Prix Hassan II στο Μαρακές και έμεινε εκτός προμιτελικών, παρόλο που είχε 2 match points. Την 300ή νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο David Goffin.

Ο Auger-Aliassime γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Molcan μετά από μια μεγάλη μάχη 2 ωρών και 36 λεπτών για τον 2ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά του Μαρακές, με 6-4, 2-6, 7-6 (7).

Ο Καναδός πρωταθλητής, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε το 1ο σετ με 4-6 μετά από το break που υπέστη στο 9ο game. Στο 2ο σετ πέρασε στην αντεπίθεση και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Molcan, για να το κατακτήσει με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ ο Molcan έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 2-1, με τον Auger-Aliassime να ισοφαρίζει άμεσα σε 2-2. Είχε 2 break points για να πάρει και το προβάδισμα ο Καναδός στο 8ο game, όμως ο Σλοβάκος, Νο.65 στον κόσμο, κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 4-4.

Είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία ο Auger-Aliassime, καθώς έφτασε σε match point στο 12ο game στο 5-6, 30-40, με τον Σλοβάκο να κρατάει ξανά το σερβίς του και να στέλνει το σετ σε tie-break. Εκεί έσβησε ένα match point ακόμα και στη 2η δική του ευκαιρία πήρε το tie-break με 9-7, φτάνοντας στην πρώτη του Top 10 νίκη και σημαντικότερη στην καριέρα του.

Στα προημιτελικά του τουρνουά του Μαρακές, ο Molcan θα αντιμετωπίσει τον Botic Van De Zandschulp, που κέρδισε νωρίτερα τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Vit Kopriva, με 6-2, 6-4.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο David Goffin, που κέρδισε τον Pablo Andujar με 5-7, 7-6 (4), 6-3 και έφτασε τις 300 νίκες καριέρας. Ο Βέλγος θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Roberto Carballes Baena, που επικράτησε του Joao Sousa με 6-2, 7-6 (4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots