ATP
"Άντεξε" ο Zverev και μπήκε στην 4άδα (vids)

 
"Άντεξε" ο Zverev και μπήκε στην 4άδα (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 21:03

O Alexander Zverev και ο Jannik Sinner έδωσαν μια πολύ μεγάλη μάχη στο Court Rainier III του Monte-Carlo, με τον 24χρονο Γερμανό να παίρνει τη νίκη σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες και να μπαίνει στην 4άδα του τουρνουά.

Μετά από ακόμα μια πολύ μεγάλη μάχη στους προημιτελικούς του Monte-Carlo, o Alexander Zverev κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Jannik Sinner με 5-7, 6-3, 7-6 (5) και να προκριθεί στους ημιτελικούς του Monte-Carlo Masters για 2η φορά στην καριέρα του - πρώτη από το 2018.

Ο Zverev, ο οποίος δεν έχει παίξει ποτέ στον τελικό του Monte-Carlo, απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 στο 2ο σετ και το πλήρωσε, αφού ο Sinner κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games του σετ και το κατέκτησε με 7-5.

Στη συνέχεια ο 20χρονος Ιταλός προηγήθηκε με σετ και με break, αφού έκανε πρώτος break στο 2ο σετ και πέρασε μπροστά με 2-1. Ο Zverev κατάφερε να μείνει στο ματς απαντώντας άμεσα για το 2-2, ενώ έσβησε και 2 break points στη συνέχεια, για να περάσει και μπροστά με 3-2. Στο 8ο game ο Γερμανός έκανε ακόμα ένα break και τελικά πήρε το 2ο σετ με 6-3, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Στο 3ο σετ η μάχη κορυφώθηκε, με τον Zverev να προηγείται 2 φορές με break, στο 2-1 και στο 5-3, αλλά να μην μπορεί να κλείσει το ματς. Ο Sinner ισοφάρισε σε 5-5 και τελικά το tie-break έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών, με τον Zverev να επιστρέφει από το 3-4 για να το κερδίσει με 7-5, μετά από 2 συνεχόμενα λάθη του Ιταλού.

Μετά από 3 ώρες και 7 λεπτά μιας συγκλονιστικής μάχης, ο Zverev πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Monte-Carlo και θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό, ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά και Diego Schwartzman, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο.

Θυμίζουμε πως και οι άλλοι δυο προημιτελικοί που έχουν ολοκληρωθεί κρίθηκαν στα 3 σετ και είναι μια μεγάλη χρονικά μέρα στο Monte-Carlo, με τους Alejandro Davidovich Fokina και Grigor Dimitrov να παίρνουν τις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots