ATP
Ξεπέρασε το εμπόδιο του Taberner o Felix (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Barcelona Open
tn team Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 - 18:02

O Felix Auger-Aliassime δεν είχε εύκολο έργο στην πρεμιέρα του στη Βαρκελώνη, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Carlos Taberner στα τρια σετ και προκρίθηκε στους "16" του Barcelona Open.

Τη δεύτερη νίκη του στη φετινή χωμάτινη σεζόν πανηγύρισε ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος επικράτησε του Carlos Taberner με 6-1, 3-6, 6-4, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Barcelona Open.

Ο νεαρός Καναδός, Νο.3 στο ταμπλό, έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, όμως στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τον Ισπανό qualifier αλλά και από τον βροχερό καιρό στη Βαρκελώνη, παίρνοντας τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης μετά από 2 ώρες και 44 λεπτά αγώνα.

Παρότι είχε προηγηθεί με σετ και με break στο 6-1, 2-1, ο Felix υπέστη break στο επόμενο game και ισοφαρίστηκε, ενώ στο 8ο game υπέστη νέο break και έμεινε πίσω με 3-5. Στο 9ο game είχε 3 ευκαιρίες για το break back, δεν το έκανε όμως και στο 4ο του set point o Ισπανός έκανε το 6-3 και πήρε το σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο Auger-Aliassime φάνηκε πιο δυνατός και έκανε και το break στο 8ο game, για το 5-3. Ο Taberner δεν τα παράτησε και κατάφερε να μειώσει στο επόμενο game σε 5-4, αλλά με νέο break o Καναδός "σφράγισε" την πρόκριση, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες.

Στον 3ο γύρο του Barcelona Open, o Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που νωρίτερα επικράτησε του Hugo Dellien με 7-6 (3), 6-1.

Σε άλλες αναμετρήσεις που έγιναν σήμερα, ο Pablo Carreno Busta απέκλεισε τον Bernabe Zapata Miralles με 6-3, 6-3 και θα παίξει στον 3ο γύρο με τον Lorenzo Sonego. O Emil Ruusuvuori κέρδισε εύκολα το Νο.16 του ταμπλό, Alexander Bublik, με 6-3, 6-1, και θα είναι ο αντίπαλος του Casper Ruud στον 3ο γύρο.

Τέλος, ο Marton Fucsovics συνέτριψε τον Federico Delbonis με 6-2, 6-1 και θα αντιμετωπίσει στους "16" τον Cameron Norrie, ενώ ο Alex De Minaur έκαμψε στα 3 σετ την αντίσταση του Ugo Humbert με 6-3, 4-6, 6-3 και θα παίξει στην επόμενη φάση με τον Lloyd Harris.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots