ATP
Έσωσε 3 m.p. και απέκλεισε τον Ruud o Carreno Busta (vids)

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 - 21:09

O Pablo Carreno Busta έσβησε 3 match points στο 2ο σετ και επιβλήθηκε με 2-1 σετ του Casper Ruud, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Barcelona Open μετά από μια μάχη τριών ωρών. Στα ημιτελικά πέρασε και ο Diego Schwartzman, που απέκλεισε τον Felix Auger-Aliassime.

Μετά από 3 ώρες και 2 λεπτά μιας συγκλονιστικής μάχης, ο Pablo Carreno Busta επικράτησε του Casper Ruud με 4-6, 7-6 (8), 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικα του Barcelona Open.

Ο Carreno Busta έμεινε πίσω με σετ και όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά στο 4-6, 4-5, ήρθε αντιμέτωπος 3 φορές με match point, κατάφερε όμως να ανταπεξέλθει και να υπερασπιστεί το σερβίς του για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Το 2ο σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί οι δυο παίκτες πάλεψαν αμφότεροι πολύ δυνατά, με τον Ruud να επιστρέφει από το 3-6 και να σβήνει συνολικά 5 set points. O Carreno Busta είχε και 5η ευκαιρία και κατάφερε τελικά να πάρει το tie-break με 10-8 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο Ruud έκανε πρώτος το break και πέρασε μπροστα με 2-1, αλλά ο Carreno Busta απάντησε με συνεχόμενα break και 4 κερδισμένα games στη σειρά, για να περάσει μπροστά με 5-2. Στο 9ο game, όταν σέρβιρε για τη νίκη, ο Ισπανός κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 και να κρατήσει για μια ακόμα φορά το σερβίς του, "σφραγίζοντας" την πολύ σπουδαία ανατροπή και πρόκρισή του.

Στα ημιτελικά της Βαρκελώνης, ο Carreno Busta θα αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman, που απέκλεισε επίσης με ανατροπή το Νο.3 του ταμπλό, Felix Auger-Aliassime, με 3-6, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots