ATP
1ος τίτλος για τον Baez (vid)

 
Sebastian Baez
Sebastian Baez © Millenium Estoril Open
tn team Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 - 19:38

O Sebastian Baez διανύει μια πολύ καλή χρονιά και επιβραβεύτηκε γι' αυτό με τον 1ο τίτλο της καριέρας του, στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Στον τελικό του Estoril Open, ο 21χρονος Αργεντινός πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό αγώνα και επιβλήθηκε του Frances Tiafoe με 6-3, 6-2.

Ο Baez υπέστη break στο 1ο game του τελικού και βρέθηκε πίσω με 0-2, αλλά κέρδισε τα 5 επόμενα games και απέκτησε τον έλεγχο στο 1ο σετ. Συνολικά κέρδισε τα 12 από τα 15 τελευταία games του αγώνα ο 21χρονος, ο οποίος ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 74 λεπτά.

O Baez είχε κερδίσει στην πρεμιέρα του στον 1ο γύρο τον Joao Sousa, με 6-1, 6-3. Στη συνέχεια είχε δυο συνεχόμενους αγώνες που έμεινε πίσω με σετ, κερδίζοντας στον 2ο γύρο τον Marin Cilic με 1-6, 6-1, 6-4 και στα προημιτελικά τον Richard Gasquet με 3-6, 6-1, 6-4. Στα ημιτελικά χρειάστηκε και πάλι 3 σετ, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Albert Ramos Vinolas με 6-3, 6-7 (7), 6-0.

Για 2η φορά έπαιξε σε τελικό ATP διοργάνωσης ο Baez, ο οποίος είχε χάσει στον πρώτο τον περασμένο Φεβρουάριο, στο Chile Open, από τον Pedro Martinez. Αυτή τη φορά ο νεαρός Αργεντινός ήταν ο νικητής και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο.

Από το Νο.59 της παγκόσμιας κατάταξης, που ήταν το career high του, ο Baez θα βρεθεί στο Νο.40 αύριο, αφήνοντας πίσω του 19 θέσεις. Νέο ρεκόρ θα κάνει και ο Tiafoe, που θα ανεβεί 4 θέσεις και θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο.25 του κόσμου. Αυτός ήταν ο 4ος τελικός για τον Αμερικανό, που έχει κερδίσει έναν τίτλο στην καριέρα του (1-3 σε τελικούς).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots