ATP
Εντυπωσιακός Rafa στην επιστροφή (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Mutua Madrid Open
tn team Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 - 19:45

O Rafael Nadal επέστρεψε στο tour μετά από 6 εβδομάδες και πραγματοποίησε πολύ εντυπωσιακό comeback, χάνοντας μόνο 6 games από τον Miomir Kecmanovic.

Μόνο για ένα σετ βρήκε αντίσταση ο Rafael Nadal και κατάφερε να το κερδίσει και αυτό για να αποφύγει τις περιπέτειες, επικρατώντας του φορμαρισμένου Miomir Kecmanovic με 6-1, 7-5, στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη.

Ο 35χρονος Ισπανός, κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων, επέστρεψε σήμερα στη δράση μετά τις 6 εβδομάδες απουσίας του, από τον τραυματισμό του στον θώρακα και το κάταγμα κοπώσεως που είχε υποστεί στο Indian Wells. Θυμίζουμε πως έκανε το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του σε μια χρονιά, κερδίζοντας τους 20 πρώτους αγώνες του στο 2022, πριν ηττηθεί στον τελικό του Indian Wells από τον Taylor Fritz.

Σήμερα επέστρεψε στο tour και πραγματοποίησε ταυτόχρονα την πρεμιέρα του στη χωμάτινη σεζόν, κερδίζοντας καθαρά έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Στο 1ο σετ ο Rafa ήταν πολύ εντυπωσιακός και έχασε μόλις ένα game.

Στο 2ο σετ, με την οροφή να κλείνει εξαιτίας της βροχής στο 0-1, 0-15 στο σερβίς του Rafa (είχε το προβάδισμα ο Kecmanovic), ο Ισπανός δυσκολεύτηκε περισσότερο, καθώς βρήκε απέναντί του σθεναρή αντίσταση.

Παρότι έκανε και πρώτος το break στο σετ για το 3-2, ο Rafa ισοφαρίστηκε, καθώς ο Kecmanovic απάντησε άμεσα για το 3-3. Στο επόμενο game o Σέρβος έσωσε ένα break point και υπερασπίστηκε το σερβίς του για να πάρει το προβάδισμα με 4-3, ενώ αργότερα προηγήθηκε και με 5-4.

Ο Nadal σέρβιρε επιτυχημένα για την παραμονή του στο σετ και στο 11o game έκανε νέο break, για αν ανακτήσει τον έλεγχο στο 6-5. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να του χαρίσει τη νίκη, αφού ο Kecmanovic συνέχισε να παλεύει και βρήκε ξανά άμεση απάντηση στο break, ισοφαρίζοντας σε 6-6.

Μετά από ένα κλειστό tie-break πάντως ο Rafa κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του, κερδίζοντας στο κρισιμότερο σημείο του, στο 4-4, τρεις διαδοχικούς πόντους για το 7-4 και το τέλος του αγώνα, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά.

Αυτή ήταν η 21η φετινή νίκη του Rafa σε 22 αναμετρήσεις και η 55η στη Μαδρίτη (55-13), όπου έχει κατακτήσει 5 τίτλους. Ο τελευταίους του ήταν πριν 5 χρόνια, το 2017. Στην τελευταία του παρουσία στο μαδριλένικο Masters, πέρσι, είχε ηττηθεί στα προημιτελικά από τον Alexander Zverev, μετ' έπειτα πρωταθλητή του τουρνουά.

Ο Nadal, ο οποίος μπορεί να συναντηθεί με τον Novak Djokovic στα ημιτελικά της Μαδρίτης, θα παίξει αύριο για τον 3ο γύρο με έναν εκ των David Goffin και Botic Van De Zandschulp, που αμφότεροι βρίσκονται σε πολύ καλή περίοδο και προέρχονται από συνεχόμενες καλές εμφανίσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots