ATP
1ος μεγάλος ημιτελικός στη χρονιά για τον Djokovic (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 - 16:33

Ο Novak Djokovic, πρωταθλητής στη Μαδρίτη το 2019, προκρίθηκε στον πρώτο του μεγάλο ημιτελικό για φέτος, κερδίζοντας καθαρά με 2-0 σετ τον Hubert Hurkacz στο Mutua Madrid Open.

Για 72η φορά στην πολύ εντυπωσιακή καριέρα του, θα βρεθεί σε έναν ημιτελικό σε Masters 1000 διοργάνωση ο Novak Djokovic!

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, που παίζει όλο και καλύτερα δείχνοντας να βρίσκει και πάλι τον καλύτερό του εαυτό, επιβλήθηκε του Hubert Hurkacz στον πρώτο προημιτελικό του Mutua Madrid Open με 6-3, 6-4.

Από την αρχή ο Djokovic επέβαλλε τον δικό του ρυθμό, κάνοντας ένα φανταστικό ξεκίνημα για να προηγηθεί με 3-0. Ο Hurkacz δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Σέρβος διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος, κλείνοντας στα 9 games το 1ο σετ.

Στο 2ο σετ το break άργησε λίγο περισσότερο, αλλά ήρθε για τον Djokovic, που πέρασε μπροστά με 3-2 και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης. Είχε ένα δύσκολο κράτημα σερβίς στο 8ο game μετά από 3 ισοπαλίες για το 5-3 ο Nole, αλλά δεν κινδύνεψε άμεσα αφού δεν επέτρεψε στον Πολωνό να φτάσει σε break point και τελικά "σφράγισε" τη νίκη του στο 10ο game, σε 1 ώρα και 21 λεπτά.

Ο Djokovic θα είναι για 2η φορά φέτος σε ημιτελικό μετά το Βελιγράδι, όπου ήταν φιναλίστ, ενώ αυτός θα είναι ο σημαντικότερος ημιτελικός του για φέτος. Θα περιμένει τον αγώνα του Rafael Nadal με τον Carlos Alcaraz, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο στα προημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots