ATP
Με Zverev o Τσιτσιπάς στα ημιτελικά (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Mutua Madrid Open
tn team Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 - 1:30

O Alexander Zverev κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime στα δυο σετ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς της Μαδρίτης, όπου τον περιμένει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

O Zverev βρήκε σθεναρή αντίσταση στο 2ο σετ, αλλά κατάφερε να την κάμψει και να πάρει τελικά τη νίκη επί του Auger-Aliassime στον τελευταίο προημιτελικό της Μαδρίτης, με 6-3, 7-5.

Ο 25χρονος Γερμανός, πρωταθλητής πέρσι στη Μαδρίτη, έκανε ένα εξαιρετικό 1ο σετ, καθώς δεν απειλήθηκε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς και "έσπασε" τον αντίπαλό του στο 3ο (2-1) και στο 9ο game, για να φτάσει σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα στην κατάκτησή του με 6-3.

Μπήκε πιο δυνατά και στο 2ο σετ, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-1 και έχοντας 4 break points για να κάνει το 5-1 στο 6ο game. Μετά από 4 σβησμένα break points και 6 ισοπαλίες, ο Felix υπερασπίστηκε το σερβίς του και κράτησε την επαφή με το σκορ, μειώνοντας σε 4-2.

Ο Καναδός πήρε δύναμη από αυτό το game και "έσπασε" για πρώτη φορά τον Zverev στο 7ο game, για να μειώσει σε 4-3. Ισοφάρισε σε 4-4 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί και με break, αλλά ο Zverev έσωσε ένα break point και κράτησε το σερβίς του στο κρίσιμο 9o game για να περάσει μπροστά με 5-4.

Η μάχη συνεχίστηκε, με τον Auger-Aliassime να σβήνει 2 match points με μεγάλα σερβίς στο 10ο game και να ισοφαρίζει σε 5-5. Ο Zverev απάντησε με love service game και έφερε ξανά σε θέση πίεσης τον Καναδό, όταν από το 30-0 έφτασε στο 5-6, 30-40 στο 12ο game. Αυτή τη φορά ο Felix δεν είχε πρώτο σερβίς και σε έναν πόντο που ξεκίνησε επί ίσοις όροις έκανε αβίαστο λάθος, για να ολοκληρωθεί άδοξα η παρουσία του στο τουρνουά. 

Μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά, αλλά και ένα 2ο σετ που ξεπέρασε τα 80 λεπτά σε διάρκεια, ο Zverev πήρε τη μεγάλη πρόκριση και συνεχίζει να κινείται σε τροχιά υπεράσπισης για τον τίτλο του στη Μαδρίτη.

Αύριο, στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD) θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, για 11η φορά στην καριέρα του. Ο Στέφανος προηγείται με 7-3 στις νίκες του Γερμανού, με τελευταία τους συνάντηση τον ημιτελικό στο Monte-Carlo, όπου τον είχε κερδίσει εύκολα με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots