ATP
Σταμάτησε τον Στέφανο ο Zverev (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Mutua Madrid Open
tn team Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 - 2:08

Ο Alexander Zverev κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ στον δεύτερο ημιτελικό της Μαδρίτης και εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Alexander Zverev κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 3-6, 6-2 σε έναν ημιτελικό που ξεκίνησε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυκτα στη Μαδρίτη και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τη μια.

Ο Zverev, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι από τη γραμμή του σερβίς, πέτυχε 4 άσους σήμερα και έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα, επιτυγχάνοντας το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game του 1ου σετ, για να περάσει μπροστά με 4-3. Εκμεταλλεύτηκε το break αυτό, αφού δεν επέτρεψε στον Στέφανο να φτάσει σε break point σ' αυτό το σετ και έφτασε μέχρι την κατάκτησή του με ένα love service game για το 6-4.

Ο Στέφανος δεν παραδόθηκε αμαχητί και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, χάρη στο break που έκανε εκείνος σε πολύ κρίσιμο σημείο στο 2ο σετ, για να πάρει ένα προβάδισμα με 5-3. Σ' αυτό το σετ ο Έλληνας παίκτης ήταν αυτός που δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του και αρκετά γρήγορα το έκλεισε με 6-3. 

Ο Zverev ωστόσο ανταποκρίθηκε με το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο αποφασιστικό σετ και ένα break για το 3-0. Βρήκε ξανά το καλό του σερβίς ο 25χρονος Γερμανός, ο οποίος έχασε μόλις 3 πόντους σ' αυτό το σετ στα service games του και στο 8ο game έφτασε σε match point στο σερβίς του Στέφανου, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει το double break και να επισφραγίσει τη νίκη του.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Zverev απέναντι στον Τσιτσιπά σε 11 αναμετρήσεις (4-7), με τον Γερμανό να παίρνει και μια άτυπη ρεβάνς, για την "βαριά" ήττα που υπέστη πρόσφατα από τον Έλληνα πρωταθλητή στη Βαρκελώνη με 6-4, 6-2.

Ο Zverev προκρίθηκε στον 2ο φετινό τελικό του, μετά από το Open Sud de France της Μασσαλίας. Θα είναι για 2η συνεχόμενη φορά στον τελικό της Μαδρίτης, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2018 και το 2021, ενώ θα παίξει για 10η φορά σε έναν τελικό Masters διοργάνωσης (5-4) και για 30ή φορά σε έναν τελικό γενικά στο tour (19-10), διεκδικώντας τον 6ο Masters τίτλο του και τον 20ό τίτλο καριέρας.

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 19:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD) και ο Zverev θα αντιμετωπίσει τον Carlos Alcaraz, που απέκλεισε τους Rafael Nadal και Novak Djokovic σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα. Αυτή θα είναι η 3η τους συνάντηση, με τον Γερμανό να έχει κερδίσει τις 2 προηγούμενες.

Ο Τσιτσιπάς μετά απ' αυτή την ήττα, σε μια ακόμα γεμάτη πορεία στη χωμάτινη σεζόν, θα πάει στη Ρώμη, για το τελευταίο τουρνουά του πριν από το Roland Garros. Έχει προκριθεί ήδη με bye στον 2ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα αντιμετωπίσει είτε έναν qualifier, είτε τον Grigor Dimitrov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots