ATP
Εκτός ο Rublev, "επιβίωσε" ο Auger-Aliassime (vids)

 
Εκτός ο Rublev, "επιβίωσε" ο Auger-Aliassime (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 - 22:16

O Filip Krajinovic έβγαλε πολύ νωρίς εκτός Ρώμης τον Andrey Rublev, κερδίζοντάς τον με 2-0 σετ στον 2ο γύρο του Masters της Ιταλίας. Δύσκολη νίκη στα 3 σετ πήρε ο Felix Auger-Aliassime, απέναντι στον Alejandro Davidovich Fokina.

Πρόωρα έμεινε εκτός Ρώμης ο Andrey Rublev, ο οποίος ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Filip Krajinovic με 6-2, 6-4, σε έναν αγώνα που όλα πήγαν λάθος γι' αυτόν από την αρχή.

Ο Krajinovic, Νο.54 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα, κερδίζοντας τα 4 πρώτα games του αγώνα για να προηγηθεί με 4-0. Διατήρησε τη διαφορά των δυο break και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του σετ στο 8ο game.

Στο 2ο σετ ο Σέρβος έκανε ξανά νωρίς το break, για να περάσει μπροστά με 3-1. Έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς να δεχτεί κανένα break και με μόνα break points του Rublev από το 2ο game, όταν ο Ρώσος είχε 3 ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να "σπάσει" το σερβίς του.

Θυμίζουμε πως ο Rublev βρισκόταν στο δρόμο του Στέφανου Τσιτσιπά και μπορούσε να τον συναντήσει στα προημιτελικά, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη. Πλέον σ' αυτό το τμήμα του ταμπλό υπάρχει μόνο ο Στέφανος από το Top 10, ενώ μέχρι τα ημιτελικά υπάρχουν μόνο ο Στέφανος και ο Alexander Zverev.

Ο Krajinovic θα περιμένει στον 3ο γύρο έναν Ιταλό, καθώς ο επόμενος αντίπαλός του θα προκύψει από τον "εμφύλιο" μεταξύ Fabio Fognini και Jannik Sinner. O Sinner έκανε σήμερα την πρεμιέρα του, κερδίζοντας τον Pedro Martinez με 6-4, 6-3.

Σε αντίθεση με τον Rublev, o Felix Auger-Aliassime βγήκε ζωντανός από τη δική του πολύ δύσκολη πρεμιέρα, επιστρέφοντας από σετ πίσω και επικρατώντας του Alejandro Davidovich Fokina με 4-6, 7-6 (2), 6-2.

Ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο έναν εκ των Diego Schwartzman και Marcos Giron. O Schwartzman χρειάστηκε να σβήσει 2 match points, για να κερδίσει νωρίτερα σήμερα τον Miomir Kecmanovic με 6-2, 3-6, 7-6 (3) για τον 1ο γύρο.

Ο Denis Shapovalov πέρασε επίσης στον 3ο γύρο, κερδίζοντας τον Nikoloz Basilashvili με 6-4, 7-6 (5). Ο έτερος Καναδός του ταμπλό θα περιμένει πιθανότατα τον Rafael Nadal, που θα αντιμετωπίσει στην αυριανή του πρεμιέρα τον John Isner.

Τέλος, μεγάλη νίκη για τον φορμαρισμένο David Goffin, που για τον 1ο γύρο απέκλεισε τον Hubert Hurkacz με 7-6 (8), 7-6 (2). Ο Βέλγος θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Jenson Brooksby.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots