ATP
Πρώτος στα προημιτελικά ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 - 14:04

O Alexander Zverev κέρδισε στα δυο σετ τον Alex De Minaur και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους προημιτελικούς της Ρώμης, φτάνοντας παράλληλα τις 100 νίκες σε Masters διοργανώσεις.

Ο Zverev έφερε εις πέρας την αποστολή του, κερδίζοντας τον De Minaur με 6-3, 7-6 (5) για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Ο 25χρονος Γερμανός, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε ένα φανταστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Κέρδισε τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 3-0, ενώ στο 6ο game έκανε και δεύτερo break, για να "ξεφύγει" με 5-1.

Ο De Minaur μείωσε προσωρινά σε 5-3, αλλά στη δεύτερη απόπειρά του να κλείσει το σετ στο σερβίς του, ο Zverev τα κατάφερε με επιτυχία και διαμόρφωσε το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Zverev προηγήθηκε με 3-1, όμως για μια ακόμα φορά υπέστη break και ο De Minaur ισοφάρισε στο 6ο game. Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να κλείσει το ματς είχε ο Γερμανός στο 12ο game, καθώς έκανε νέο break για το 6-5, όμως όταν σέρβιρε για την πρόκριση υπέστη ξανά break και ισοφαρίστηκε σε 6-6.

Τελικά απέφυγε τις μεγαλύτερες περιπέτειες ο Zverev, που κατάφερε να πάρει αυτό το σετ στο tie-break, όπου κινδύνεψε ξανά, καθώς είδε το υπέρ του 5-2 να μετατρέπεται σε 5-5. Βγήκε από τη δύσκολη θέση φτάνοντας πρώτος σε match point στο 6-5, το οποίο αξιοποίησε για το 7-5, "κλειδώνοντας" τη νίκη σε 1 ώρα και 49 λεπτά και μέσα σε ανακούφιση.

Ο Zverev θα περιμένει την αναμέτρηση του Cristian Garin με τον Marin Cilic, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά. Θυμίζουμε πως στα ημιτελικά έχει πιθανό αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots