ATP
Πρωταθλητής ξανά στη Γενεύη ο Ruud (vid)

 
Casper Ruud
Casper Ruud ©Jean-Luc Auboeuf
tn team Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 - 22:12

Μετά από 3 ώρες μάχης, ο Casper Ruud κέρδισε τον Joao Sousa και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο τουρνουά της Γενεύης, κατακτώντας τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στη Γενεύη και 8ο στην καριέρα του.

Με ένα τρόπαιο στις αποσκευές του θα πάει στο Παρίσι για τo Roland Garros o Casper Ruud, ο οποίος κέρδισε τον Joao Sousa με 7-6 (3), 4-6, 7-6 (1) σε έναν πολύ ωραίο τελικό που ξεπέρασε τις 3 ώρες στη Γενεύη, για να διατηρηθεί στον θρόνο του στο Geneva Open.

Ο 23χρονος Νορβηγός δεν είχε καθόλου εύκολο έργο στο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Μπορεί να μπήκε στον τελικό χωρίς να χάσει σετ, αποκλείοντας κατά σειρά τους Benoit Paire, Θανάση Κοκκινάκη και Reilly Opelka, σήμερα όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στον 33χρονο Sousa, που κάνει μια πολύ καλή χρονιά και έπαιξε για 2η φορά σε τελικό το 2022.

Αφού απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 και 2 set points για το 6-3 στο 1ο σετ, ο Ruud οδηγήθηκε στο tie-break από τον Πορτογάλο, κάτι που τελικά δεν του στοίχισε, καθώς κατάφερε να το κερδίσει με 7-3.

Στο 2ο σετ ο Sousa έκανε το μοναδικό break στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2, για να διατηρήσει τον έλεγχο ως το τέλος και με love service game να ολοκληρώσει το σετ στο 10ο game για το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Πορτογάλος έκανε ξανά πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2. Ήταν μπροστά και με 5-3, σερβίροντας για τη νίκη στο 10ο game, όμως ο Ruud έκανε το break που τον κράτησε ζωντανό και ισοφάρισε. Στο 12ο game ο Νορβηγός είχε 2 match points και ευκαιρίες για νέο break. Δεν το έκανε, αλλά στο tie-break που ακολούθησε έχασε μόλις έναν πόντο και πανηγύρισε τη νίκη.

Ήταν ο 2ος συνεχόμενος τίτλος στη Γενεύη για τον Ruud, που επίσης κέρδισε τον 2ο τίτλο του στη σεζόν, μετά από το Argentina Open στο Μπουένος Άιρες. Ο νεαρός Νορβηγός έφτασε τους 8 τίτλους στην καριέρα του (8-3 σε τελικούς), όλοι κερδισμένοι σε 250άρια τουρνουά, ενώ οι 7 από αυτούς είναι σε χωμάτινα τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots