ATP
"Λύγισαν" στα tie-break Πέτρος και Στέφανος

 
"Λύγισαν" στα tie-break Πέτρος και Στέφανος
© matchfotos.de
tn team Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022 - 17:34

Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς στην Στουτγκάρδη, που προηγήθηκαν με σετ και είχαν ευκαιρίες για να αποκλείσουν το πολύ καλό δίδυμο των Mate Pavic και Hubert Hurkacz και να μπουν στα ημιτελικά, όμως τελικά "λύγισαν" σε δυο συνεχόμενα tie-break.

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκαν από τους Hurkacz και Pavic, Νο.3 στο ταμπλό του BOSS Open, με 4-6, 7-6 (3), 10-5 και έμειναν εκτός συνέχειας στο τουρνουά της Στουτγκάρδη.

Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για τους αδερφούς Τσιτσιπά, που άγγιξαν μια μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του BOSS Open, ενώ πλησίασαν πολύ κοντά στην πρώτη τους διπλή νίκη σε ένα τουρνουά.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα ολοκλήρωσαν τη νίκη τους απέναντι στους Andre Goransson και Ben McLachlan, επικρατώντας με 7-6 (3), 6-7 (4), 10-8, για να μπουν στα προημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισαν τους Hurkacz και Pavic, μπαίνοντας καλύτερα στο ματς για να κάνουν και το break που καθόρισε το 1ο σετ στο 10ο game και να το κατακτήσουν με 6-4.

Οι δυο Έλληνες παίκτες είχαν το μοναδικό break point και στο 2ο σετ, σε deciding point στο 3-4, 40-40, με τους Hurkacz και Pavic να μένουν τελικά "ζωντανοί" και να κερδίζουν τον πόντο, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Ακολούθησαν δυο tie-break, που έκριναν τους νικητές και εκεί οι Hurkacz και Pavic ήταν αλάνθαστοι. Αρχικά πήραν το tie-break του 2ου σετ με 7-3, ενώ σειρά είχε το match tie-break, όπου "ξέφυγαν" με 7-2 και τελικά επικράτησαν με 10-5, για να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν είτε τους Rohan Bopanna και Denis Shapovalov, είτε τους Aleksandr Nedovyesov και Aisam-ul-Haq Qureshi.

Όσο για τους αδερφούς Τσιτσιπά, ήταν σίγουρα ένα πολύ θετικό τουρνουά, στο οποίο απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως μπορούν να ανταγωνιστούν και να διεκδικούν νίκες απέναντι σε μερικά από τα δυνατότερα δίδυμα στο tour.

Ο Στέφανος φυσικά συνεχίζει να έχει ανοιχτές υποχρεώσεις στην Στουτγκάρδη, αφού ακόμα δεν ξεκίνησε την πορεία του στο μονό. Ως Νο.1 του ταμπλό, προκρίθηκε απευθείας στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τον 19χρονο Dominic Stricker.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots