ATP
Στον τελικό της Στουτγκάρδης ο Berrettini (vids)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Paul Zimmer/BOSS OPEN
tn team Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 14:33

Στο πρώτο τουρνουά μετά την επιστροφή του στο tour, o Matteo Berrettini θα αγωνιστεί στον τελικό και θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τίτλο στο 250άρι της Στουτγκάρδης.

Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, τα οποία κέρδισε στο tie-break, o Berrettini επικράτησε του Oscar Otte με 7-6 (7), 7-6 (5) και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του BOSS Open στην Στουτγκάρδη.

Ο Berrettini δεν αντιμετώπισε κανένα break point σε ολόκληρο το παιχνίδι. Είχε μια ευκαιρία για να κάνει break στο 1ο σετ, στο 4-4, 30-40, αλλά δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε break. Στο tie-break και οι δυο παίκτες είχαν από ένα χαμένο set point, με τον Berrettini τελικά να αξιοποιεί τη δεύτερη ευκαιρία του και να το κατακτά με 9-7.

Στο 2ο σετ ούτε ο Berrettini, ούτε ο Otte έφτασαν σε break point, με το tie-break να είναι για μια ακόμα φορά μονόδρομος. Και σ' αυτό ο Berrettini ήταν ο καλύτερος παίκτης, κάνοντας από νωρίς το mini-break που έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών, για να βρεθεί μπροστά με 4-2.

Θυμίζουμε πως ο Berrettini χρειάστηκε να περάσει από το χειρουργείο για τον τραυματισμό του στο χέρι, που τον άφησε εκτός από το Miami Open τον Μάρτιο, αλλά και από όλα τα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν.

Επέστρεψε στη δράση για την αγαπημένη του σεζόν του γρασιδιού και στο πρώτο του τουρνουά θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον 6ο τίτλο της καριέρας του, στον 9ο τελικό του (5-3).

Ο τελευταίος τελικός που έπαιξε ήταν σχεδόν έναν χρόνο πριν, στο Wimbledon, ενώ ο τελευταίος τίτλος που κέρδισε ήταν στο γρασίδι, στο Queen's το περσινό καλοκαίρι.

Ο αντίπαλός του στον αυριανό τελικό θα γίνει γνωστός μετά τον δεύτερο ημιτελικό, που αρχίζει στις 16:00 ώρα Ελλάδας, μεταξύ του Νικ Κύργιου και του Andy Murray.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots