ATP
"Κατέρρευσε" ο Κύργιος, στον τελικό ο Murray (vids)

 
"Κατέρρευσε" ο Κύργιος, στον τελικό ο Murray (vids)
© BOSS OPEN
tn team Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 18:18

O Andy Murray κέρδισε με 2-0 σετ και τον Νικ Κύργιο, για να συνεχίσει το καταπληκτικό τουρνουά που κάνει στην Στουτγκάρδη και να προκριθεί στον 70ό τελικό της καριέρας του. "Κατέρρευσε" μετά την απώλεια του 1ου σετ στο tie-break o Κύργιος, ο οποίος τιμωρήθηκε με point penalty και με game penalty.

Ο Murray επικράτησε του Κύργιου με 7-6 (6), 6-2 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του BOSS Open στην Στουτγκάρδη, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τον περσινό φιναλίστ του Wimbledon, Matteo Berrettini.

Αυτός θα είναι ο 70ός τελικός στην καριέρα του Murray, που θα διεκδικήσει τον 47ο τίτλο του (46-23). Θα παίξει στον 2ο φετινό του τελικό ο 35χρονος Βρετανός μετά από το 250άρι του Σίδνεϊ, ενώ θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του από τον Οκτώβριο του 2019, όταν είχε κατακτήσει το 250άρι της Αμβέρσας.

Ο Murray πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εβδομάδες του μετά τις δυο κρίσιμες εγχειρήσεις που έκανε στο ισχίο του την περίοδο 2018-2019. Χθες θυμίζουμε πως κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά, στην πρώτη του Top 5 νίκη από το 2016, νωρίτερα είχε κερδίσει τον πολύ επικίνδυνο Alexander Bublik, καθώς και τον Christopher O'Connell, ενώ σήμερα απέκλεισε και τον Κύργιο, χωρίς να έχει απωλέσει ακόμα σετ στο τουρνουά.

Το 1ο σετ του ημιτελικού ήταν πολύ κλειστό, με τους δυο παίκτες να έχουν αμφότεροι ευκαιρίες, αλλά να μην καταφέρνουν να φτάσουν στο break. O Murray απειλήθηκε πρώτος και κατάφερε να επιστρέψει από το 3-3, 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του για το 4-3. Ο Κύργιος στη συνέχεια βγήκε από μια δύσκολη θέση, σώζοντας break point στο 3-4, 30-40 για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Το σετ αυτό οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο Murray έκανε ένα κρίσιμο mini-break, για να προηγηθεί με 6-4 και να έχει στη διάθεσή του διπλό set point. Ο Κύργιος έσβησε το πρώτο στο σερβίς του, αλλά ο Murray αξιοποίησε το δεύτερο στο δικό του σερβίς, για να κλείσει το 1ο σετ.

Ο Κύργιος ξέσπασε σε μια ρακέτα του και έχοντας ήδη δεχθεί warning νωρίτερα, ο chair umpire τον ενημέρωσε πως θα τιμωρηθεί με point penalty και το 2ο σετ θα ξεκινούσε με 0-15 πίσω από το δικό του σερβίς. Στην ουσία δεν μπόρεσε να ηρεμήσει ποτέ μετά απ' αυτό το περιστατικό ο Ελληνοαυστραλός και να μείνει συγκεντρωμένος στο ματς.

Υπέστη break σ' αυτό το game, το πρώτο break του αγώνα, ενώ δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και απάντησε σε κάποιον από το κοινό που τον αποδοκίμαζε, με αποτέλεσμα τιμωρηθεί με game penalty από τον διαιτητή, που καταλόγισε το 2-0 υπέρ του Murray. Ο Κύργιος διέκοψε για λίγο τον αγώνα και ζήτησε να μιλήσει με τον supervisor, με την καθυστέρηση να μην είναι μεγάλη και να αποδέχεται τελικά την απόφαση.

Μείωσε στη συνέχεια σε 2-1, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο ματς, αφού κέρδισε μόλις έναν πόντο στα 2 επόμενα service game του Βρετανού και γέμισε ένα ακόμα service game του με λάθη, για να μείνει πίσω με 5-1. Ο Murray τελικά "κλείδωσε" τη νίκη στο 8ο game, έπειτα από 1 ώρα και 31 λεπτά στο court.

Αυτή ήταν η 6η νίκη του Murray σε 7 αναμετρήσεις με τον Κύργιο, με τον οποίο συναντήθηκε για 1η φορά μετά από 4 χρόνια.

Η μεγάλη σημερινή νίκη του Murray, σηματοδοτεί και την επιστροφή του στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, για 1η φορά μετά από 4 χρόνια και τον Ιούνιο του 2018.

Συγκεκριμένα ο άλλοτε Νο.1 τενίστας του κόσμου, θα ανεβεί στο Νο.47 του κόσμου από το Νο.68, κερδίζοντας 21 θέσεις. Αν κατακτήσει τον τίτλο, θα σκαρφαλώσει πολύ ψηλότερα, στο Νο.35.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots