ATP
Στον τελικό ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Libema Open
tn team Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 20:10

O Daniil Medvedev ξεπέρασε και το εμπόδιο του Adrian Mannarino στο 's-Hertogenbosch, για να προκριθεί στον τελικό του Libema Open.

Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, ο Medvedev επικράτησε του Mannarino με 7-5, 7-5 σε 1 ώρα και 56 λεπτά, για να προκριθεί στον τελικό του Libema Open στο 's-Hertogenbosch.

O 26χρονος Ρώσος, Νο.1 στο ταμπλό και από την επόμενη εβδομάδα Νο.1 και στην παγκόσμια κατάταξη, απώλεσε και στα δυο σετ προβάδισμα με break, αφού είχε προηγηθεί με 4-2 τόσο στο 1ο, όσο και στο 2ο σετ.

Στο 1ο σετ έμεινε πίσω με 4-5, αλλά αντέδρασε πολύ καλά, κερδίζοντας τους 12 από τους 14 επόμενους πόντους για να πάρει το σετ με 7-5. Στο 2ο σετ ισοφαρίστηκε σε 5-5 στο game που σέρβιρε για τη νίκη, αλλά "έσπασε" ξανά το σερβίς του Γάλλου για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει τελικά για την πρόκριση στο 12ο game.

Ο Medvedev θα παίξει για 24η φορά σε τελικό στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 14ο τίτλο του (13-10). Για φέτος θα είναι ο 2ος τελικός του, μετά το Australian Open, ενώ θα διεκδικήσει τον 1ο τίτλο του από τον Σεπτέμβριο, όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στο US Open. Έκτοτε ο Ρώσος έχει χάσει 3 τελικούς, στο Masters του Παρισιού, στο ATP Finals και στο Australian Open.

Στον τελικό θα είναι το μεγάλο φαβορί, καθώς θα αντιμετωπίσει την ευχάριστη έκπληξη της εβδομάδας, τον 25χρονο Tim Van Rijthoven. Ο Oλλανδός βρίσκεται στο Νο.205 της παγκόσμιας κατάταξης και αυτή την εβδομάδα πέτυχε τις πρώτες tour-level νίκες του, την πρώτη Top 10 νίκη του σήμερα εις βάρος του Felix Auger-Aliassime και φυσικά θα παίξει και στον πρώτο του τελικό στο tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots