ATP
"Επιβίωσε" ο Auger-Aliassime (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © TERRA WORTMANN OPEN
tn team Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 - 15:34

O Felix Auger-Aliassime μπήκε σε περιπέτειες στην πρεμιέρα του στο Χάλε, αλλά τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Marcos Giron στα 3 σετ.

Σε έναν αγώνα που έδειχνε να ελέγχει, ο Felix Auger-Aliassime μπήκε σε περιπέτειες, τελικά όμως κατάφερε να επικρατήσει του Marcos Giron με 6-3, 5-7, 6-3 και να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του Halle Open.

Ο 21χρονος Καναδός είχε προηγηθεί με σετ και με break στο 6-3, 3-1 και έδειχνε να ελέγχει απολύτως το παιχνίδι. Ο Giron μείωσε σε 3-2, αλλά ο Felix ανέκτησε αμέσως το προβάδισμά του, κάνοντας νέο break για το 4-2.

Ο Giron έκανε ξανά break και μείωσε σε 4-3, ενώ στο επόμενο game έσβησε ένα break point και ισοφάρισε σε 4-4. Μετά απ' αυτό ο Αμερικανός είχε τo momentum και έκανε ένα ακόμα break στο 11ο game για να περάσει μπροστά για 1η φορά στο 2ο σετ με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5 και την κατάκτηση του σετ.

Ο Auger-Aliassime τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημα του 3ου σετ, καθώς χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 για να προστατεύσει το σερβίς του, κάτι που τελικά έκανε στο 1ο game. Στη συνέχεια όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε ξανά έδαφος ο Καναδός, που έφτασε στο πρώτο του break point γι' αυτό το σετ στο 4ο game και τελικά έκανε το break στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Δεν κινδύνεψε ξανά στο σερβίς του και στο 9ο game "κλείδωσε" τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 13 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο του Χάλε, ο Auger-Aliassime θα αντιμετωπίσει τον Mackenzie McDonald, που κέρδισε χθες τον Marc-Andrea Huesler με 7-6 (4), 6-4.

Την πρόκριση για τη φάση των "16" πήρε και ο Sebastian Korda, ο οποίος επιβλήθηκε του Cristian Garin με 6-2, 6-3. Ο Korda θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta, που χθες απέκλεισε τον Holger Rune με 6-3, 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots