ATP
Άντεξε ο Berrettini, εκτός ο Wawrinka (vid)

 
Matteo Berrettini
Matteo Berrettini © Paul Zimmer/BOSS OPEN
tn team Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 - 18:29

O Matteo Berrettini πέρασε από μια πολύ δύσκολη δοκιμασία απέναντι στον Denis Kudla, αλλά μετά από σχεδόν 3 ώρες κέρδισε τον Αμερικανό και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της υπεράσπισης του τίτλου του στο Queen's. Εκτός προημιτελικών έμεινε ο Stan Wawrinka.

Μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά μάχης, ο Berrettini έκαμψε την αντίσταση του Kudla με 3-6, 7-6 (5), 6-4 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Queen's Championships.

Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες ο Ιταλός, Νο.2 στο ταμπλό και υπερασπιστής του τίτλου στο 500άρι του Queen's. Μετά την απώλεια του 1ου σετ πάντως, μπόρεσε να στηριχθεί στο καλό του σερβίς και δεν έχασε ούτε έναν πόντο στα πρώτα του σερβίς (23/23).

Παρόλα αυτά κινδύνεψε και οδηγήθηκε σε tie-break, όπου διατηρήθηκε ψύχραιμος και προηγήθηκε με 6-3, για να το κερδίσει στο τρίτο του set point με 7-5.

Στο αποφασιστικό σετ ο Berrettini έκανε break για το 3-2, αλλά μετά απ' αυτό αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στο σερβίς του. Ισοφαρίστηκε σε 3-3, κατάφερε όμως να κάνει νέο break στο 9ο game και να ανακτήσει το πάνω χέρι, κάνοντας το 5-4. Στο 10ο game χρειάστηκε 2 match points, αλλά "σφράγισε" την πολύ δύσκολη αυτή νίκη και διατηρήθηκε στο ταμπλό.

O Berrettini, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής την προηγούμενη εβδομάδα στην Στουτγκάρδη, έφτασε τις 6 νίκες στη σειρά, ενώ στο Queen's μετράει 7 διαδοχικές νίκες.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Tommy Paul, που νωρίτερα έκανε ένα άψογο ματς και απέκλεισε τον Stan Wawrinka με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots