ATP
Νέα παράσταση Κύργιου και πρόκριση στην 4άδα (vid)

 
Νέα παράσταση Κύργιου και πρόκριση στην 4άδα (vid)
© TERRA WORTMANN OPEN/HalleWestfalen
tn team Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 18:42

O Νικ Κύργιος χρειάστηκε μόλις 68 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Pablo Carreno Busta και να πάρει με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τους "4" του Χάλε.

Ο Κύργιος πραγματοποίησε ακόμα έναν πάρα πολύ καλό αγώνα στο Χάλε της Γερμανίας, για να επιβληθεί του Carreno Busta με 6-4, 6-2 και να κάνει δικό του το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Terra Wortmann Open σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Ο Κύργιος τελείωσε το παιχνίδι με 13 άσους, χάνοντας μόλις 3 πόντους σε όλα τα πρώτα του σερβίς (29/32) και 4 στα δεύτερα (9/13). Δεν αντιμετώπισε break point και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Ισπανό, του οποίου "έσπασε" το σερβίς μια φορά στο 1ο σετ και άλλες δυο στο 2ο.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ σε έναν αγώνα πολύ καλού επιπέδου την Τετάρτη, προκρίθηκε στον δεύτερο διαδοχικό του ημιτελικό, μετά από την παρουσία του στην 4άδα της Στουτγκάρδης, όπου είχε ηττηθεί απ τον Andy Murray.

Αύριο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Hubert Hurkacz και Felix Auger-Aliassime, διεκδικώντας την πρώτη του πρόκριση σε τελικό μετά από σχεδόν 3 χρόνια, από τον Αύγουστο του 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots