ATP
Roger Federer: "Δεν έχω ανάγκη το τένις"

 
Roger Federer
Roger Federer © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 14:17

Η αποχή εδώ και 1 χρόνο από την αγωνιστική δράση εξ αιτίας των τραυματισμών που αντιμετωπίζει, έχει δώσει άλλη τροπή στη καθημερινότητα του Roger Federer, ο οποίος διαχωρίζει την προσωπική του ζωή από την επαγγελματική του καριέρα στον αθλητισμό, δηλώντας σε ολλανδική εφημερίδα πως πλέον δεν έχει ανάγκη το τένις.

Οι προτεραιότητες φαίνεται να αλλάζουν για τον Roger Federer, καθώς η καριέρα του 40χρονου Ελβετού φαίνεται να οδεύει προς το τέλος της. Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad, μιλώντας για τη προσωπική του ζωή τον τελευταίο χρόνο που δεν αγωνίζεται στο tour.

"Μου αρέσει να κερδίζω αλλά αν δεν είσαι πλέον ανταγωνιστικός τότε είναι καλύτερα να σταματήσεις. Δε νομίζω ότι χρειάζομαι το τένις, χαίρομαι με τα μικρά πράγματα, όπως όταν ο γιος μου κάνει κάτι καλά ή η κόρη μου όταν παίρνει ένα καλό βαθμό στο σχολείο".

"Το τένις είναι μέρος της ζωής μου, αλλά όχι ολόκληρη η ταυτότητα μου. Θέλω να παραμένω επιτυχημένος, να βάζω όλη μου την ενέργεια στις επιχειρήσεις μου, παρότι μερικές φορές δίνω περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Ξέρω ότι μια επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή δε μπορεί να κρατήσει για πάντα και δε με πειράζει, το αναγνωρίζω".

Ο τελευταίος αγώνας που έδωσε στο Tour ο Roger Federer ήταν απέναντι στον Hubert Hurkacz στα προημιτελικά του Wimbledon πριν 1 χρόνο περίπου, εκεί όπου είχε ηττηθεί με 3-0 σετ.

"Είναι πολύ περίεργο συναίσθημα να μη παίζω στο Wimbledon φέτος και να το βλέπω από την τηλεόραση. Συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά από το 1998. Παρόλα αυτά όλο αυτό το διάστημα ταξίδευα και ήταν επίσης πολύ ωραία, μπορούσα να βιώσω περισσότερη ηρεμία. Μου λείπει ο αθλητισμός αλλά νιώθω πως η ζωή στο σπίτι, μια κανονική ζωή δηλαδή, είναι επίσης καλή".

Ο Federer σχεδιάζει την επιστροφή του στο ερχόμενο Laver Cup το οποίο θα διεξαχθεί στην O2 Arena του Λονδίνου 23-25 Σεπτεμβρίου αλλά και στο τουρνουά της Βασιλείας τον Οκτώβρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots