ATP
Μπήκε 4άδα ο Rublev, εκτός ο Thiem (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Nordea Open / Johan Lilja
tn team Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 - 21:33

O Andrey Rublev κέρδισε τον Laslo Djere σε ένα κλειστό παιχνίδι και προκρίθηκε στους "4" καλύτερους του Nordea Open στο Bastad της Σουηδίας. Εκτός ημιτελικών έμεινε ο Dominic Thiem, που "λύγισε" στα 3 σετ από τον Sebastian Baez.

Ο Rublev επικράτησε του Djere με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Nordea Open.

Ο 24χρονος Ρώσος, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, έσωσε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του αντιπάλου του. Στο 10ο game του 2ου σετ έσβησε 4 break points και κράτησε το σερβίς του στο 3o του match point, για να "σφραγίσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Ο Rublev θα παίξει στα ημιτελικά του σουηδικού τουρνουά με τον Sebastian Baez, που κέρδισε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι τον Dominic Thiem με 6-2, 6-7 (5), 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 49 λεπτά αγώνα.

Αυτό ήταν το καλύτερο τουρνουά του Thiem και ο πρώτος προημιτελικός που προκρίθηκε μετά από 15 μήνες. Ο 28χρονος Αυστριακός απέκλεισε και το Νο.4 του ταμπλό, τον Roberto Bautista Agut, στην πρώτη Top 20 νίκη του στον τελευταίοχ ρόνο.

Σήμερα πάλεψε και κατάφερε να ισοφαρίσει τον Baez, σώζοντας και ένα match point στο 4-5, 40-Α το 2ου σετ. Στο 3ο σετ ο Αργεντινός έκανε το μοναδικό break στο 5ο game και πέρασε μπροστά με 3-2. Ο Thiem είχε την ευκαιρία να επιστρέψει, αλλά έχασε τα 2 break point του στο 5-3 και έκτοτε δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες στο αντίπαλο σερβίς.

Στον άλλον ημιτελικό του Bastad, ο Pablo Carreno Busta θα αντιμετωπίσει τον Francisco Cerundolo. O Carreno Busta συνέτριψε τον Diego Schwartzman με 6-1, 6-0, ενώ ο Cerundolo, που απέκλεισε στον 2ο γύρο τον κορυφαίο του ταμπλό, Casper Ruud, νίκησε και τον Aslan Karatsev σήμερα, με 7-5, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots