ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν είναι λίγοι οι 10 τίτλοι - Alcaraz και Sinner ξεχωρίζουν"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 - 14:12

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του με την οποία είναι ικανοποιημένος, για τους Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, που ξεχωρίζει από τη νεότερη γενιά, καθώς και για τα social media. 

Όπως συνηθίζει να κάνει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο gotennis.ru.

Για τα νέα δεδομένα και τις δυσκολίες που έχει φέρει στη ζωή ενός επαγγελματία τενίστα η πανδημία, είπε: "Φυσικά και δεν είναι εύκολο, αλλά δεδομένου του πόσοι άνθρωποι έχουν υποφέρει απ' αυτή την πανδημία, εμείς δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Περισσότερο με έχουν δυσκολέψει οι περιορισμοί, τα τεστ... όπως είπα όμως και πριν είμαστε προνομιούχοι, επειδή μπορούμε να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και να παίζουμε τένις."

Πριν έρθει η πανδημία, ο Τσιτσιπάς ήταν και ένας από τους παίκτες που εξερευνούσε κάθε περιοχή που πήγαινε, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας πολλές από τις στιγμές του: "Μου αρέσει να εξερευνώ τα μέρη που ταξιδεύω, μου μαθαίνει νέα πράγματα και με ψυχαγωγεί. Λένε ότι τα ταξίδια είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε την ίδια ελευθερία στο να κινηθούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά."

Για τα social media, στα οποία κατά καιρούς είναι πολύ ενεργός και σε άλλες περιπτώσεις είναι αποστασιοποιημένος, είπε: "Κάποιες φορές είναι καλό ένα διάλειμμα από τα social media, για να μην κυριεύσουν όλη σου τη ζωή. Φυσικά τώρα έχουν ήδη γίνει μια καθημερινότητα, αλλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη ισορροπία."

Για τους επικριτές του που θεωρούν ότι δεν έχει κερδίσει αρκετά τουρνουά: "Είμαι μόνο 23 χρονών και παίζω συνεχώς στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου, με όλους τους καλύτερους παίκτες, οπότε δεν νομίζω πως οι 10 τίτλοι είναι λίγοι."

Για το χάσμα μεταξύ της γενιάς του και της γενιάς των Big 3: "Πιστεύω πως πλησιάζουμε όλο και περισσότερο. Φυσικά ήταν η καλύτερη γενιά στην ιστορία του αθλήματος, οπότε δεν είναι εύκολο για μας να κάνουμε το breakthrough, αλλά εκείνοι είναι που μας έχουν βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι παίκτες και να ανεβούμε επίπεδο."

Τέλος, για τη νεότερη γενιά και τους πιο ξεχωρίζει: "Κατά τη γνώμη μου, ο Sinner και ο Alcaraz είναι λίγο μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες στο tour. Το τένις έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots