ATP
Πρόκριση για Κύργιο και "μετωπική" με Medvedev (vids)

 
Πρόκριση για Κύργιο και "μετωπική" με Medvedev (vids)
© Peter Staples/Citi Open
tn team Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 1:25

O Νικ Κύργιος κέρδισε καθαρά με 2-0 σετ τον Sebastian Baez στην πρεμιέρα του στο Masters του Μόντρεαλ και επιβεβαίωσε τον μεγάλο αγώνα του με τον Daniil Medvedev στον 2ο γύρο του National Bank Open.

Ο Κύργιος έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι και επικράτησε του Sebastian Baez με 6-4, 6-4, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του National Bank Open στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός πέτυχε 6 άσους και έσβησε τα 2 από τα 3 break points που αντιμετώπισε, ενώ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Baez. Στο 1ο σετ έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και μέσα σε μισή ώρα προηγήθηκε με 5-1.

Ο νεαρός Αργεντινός κατάφερε να μειώσει σε 5-4, 15-30, αλλά σε ένα κρίσιμο game ο Κύργιος κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση, κρατώντας το σερβίς του για το 6-4.

Και στο 2ο σετ ο Νικ έκανε και πάλι σχετικά νωρίς το break και πέρασε μπροστά με 4-2, για να διατηρηθεί μπροστά ως το τέλος με το σερβίς του και να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 10ο game, σε 1 ώρα και 25 λεπτά.

Ο Κύργιος, ο οποίος κάνει μια φανταστική χρονιά και προέρχεται από την κατάκτηση του τίτλου στο 500άρι της Ουάσινγκτον, θα παίξει στον 2ο γύρο με το Νο.1 του ταμπλό και της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, στην πρεμιέρα του Ρώσου στο τουρνουά.

Θα είναι η 4η συνάντησή τους στο tour, με τον Κύργιο να προηγείται με 2-1 στις νίκες, αλλά τον Medvedev να έχει κερδίσει την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, στον 2ο γύρο του Australian Open στις αρχές της φετινής σεζόν, με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots