ATP
Χωρίς φρένα ο Κύργιος - πέρασε και τον Medvedev (vids)

 
Χωρίς φρένα ο Κύργιος - πέρασε και τον Medvedev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 23:59

Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε και τον Daniil Medvedev, στην πρεμιέρα του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο Masters του Καναδά, για να φτάσει τις 14 νίκες στους 15 τελευταίους αγώνες του στο tour και να προκριθεί στους "16" του National Bank Open.

Ασταμάτητος δείχνει να είναι ο Νικ Κύργιος, που βρήκε το δρόμο προς τη νίκη και απέναντι στον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, επιστρέφοντας μάλιστα από σετ πίσω.

Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος κατέκτησε το Citi Open και έφτασε μέχρι τον τελικό του Wimbledon στα δυο τελευταία τουρνουά που αγωνίστηκε στα μονά, επικράτησε του Medvedev με 6-7 (2), 6-4, 6-2 και έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες στα αμερικανικά τουρνουά και τις 14 στις τελευταίες 15 αναμετρήσεις του στο tour.

Παρά την αυξημένη κόπωση από τους συνεχόμενους αγώνες - θυμίζουμε πως κέρδισε τον τίτλο και στα διπλά την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ο Κύργιος κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη αυτή νίκη επιστρέφοντας από σετ πίσω, αφού στο 1ο σετ έχασε 2 set points στο 4-5 και το πλήρωσε, με τον Medvedev να επικρατεί στο tie-break με 7-2.

Αυτό ήταν και το μόνο σημείο του αγώνα που ο Κύργιος έχασε τη συγκέντρωσή του και έβγαλε αρκετά νεύρα, κάτι που κατάφερε να προσπεράσει στη συνέχεια, για να κυριαρχήσει κατά κράτος του Ρώσου στα δυο επόμενα σετ.

Από την αρχή έδειξε τα δόντια του ο Ελληνοαυστραλός, που έκανε το πρώτο break στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 2-0 στο 2ο σετ. Προστάτευσε το σερβίς του και δεν απειλήθηκε με break point έως το τέλος του, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Κύργιος ήρθε για 1η φορά στον αγώνα αντιμέτωπος με break point, 2 φορές στο 0-1, αλλά κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 1-1. Αργότερα "έσπασε" άλλες 2 φορές το σερβίς του Medvedev, έφτασε σ' αυτό το εμφατικό 6-2 και "σφράγισε" την πολύ μεγάλη ανατροπή, σε ακριβώς 2 ώρες αγώνα.

Ο Κύργιος μετράει πλέον 3 νίκες σε 4 αναμετρήσεις με τον Medvedev, ενώ έφτασε τις 5 Top 10 νίκες στη φετινή σεζόν και 26 συνολικά στην καριέρα του, κερδίζοντας το Νο.1 του κόσμου για 2η φορά στην καριέρα του και πρώτη από το μακρινό 2014, όταν είχε κερδίσει τον Rafael Nadal στο Wimbledon.

Ο Κύργιος έχει πλέον 8 διαδοχικές νίκες τις τελευταίες 10 μέρες στα μονά και 12 αν συμπεριλάβουμε και τα διπλά, ενώ θα πρέπει να αγωνιστεί ξανά αύριο, απέναντι στον Alex De Minaur. Ο νεαρός Αυστραλός κέρδισε μετά από δυο πολύ κλειστά σετ τον Grigor Dimitrov, με 7-6 (4), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots