ATP
Μαγικός Κύργιος στους "8" (vid)

 
Μαγικός Κύργιος στους "8" (vid)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 2:37

O Νικ Κύργιος χρειάστηκε μόλις 63 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Alex De Minaur και να μπει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο στα προημιτελικά του National Bank Open.

Ο Κύργιος δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον De Minaur, τον οποίο συνέτριψε με 6-2, 6-3 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα, για να πάρει μια γρήγορη και άκοπη πρόκριση για τα προημιτελικά του National Bank Open στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο Κύργιος έκανε πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς και προηγήθηκε με 4-0 μετά από 11 μόλις λεπτά, για να κλείσει το 1ο σετ στα 8 games. Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός άνοιξε στη συνέχεια το 2ο σετ με break, o De Minaur όμως ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1.

Ο Κύργιος με νέο break έκανε το 3-1 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, διατηρώντας το πάνω χέρι μέχρι το τέλος. Mε νέο break προηγήθηκε με 5-2 ο Κύργιος, με τον De Minaur να μειώνει σε 5-3, αλλά να μην μπορεί να κρατήσει το σερβίς του ούτε στο 9ο game, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ματς με το 6ο break του Ελληνοαυστραλού, μετά από 63 λεπτά.

Με την 9η διαδοχική νίκη του στο τελευταίο 10ήμερο, ο Κύργιος θα είναι στα προημιτελικά του National Bank Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz. Ο Πολωνός κέρδισε νωρίτερα τον Albert Ramos-Vinolas πολύ δύσκολα, με 6-7 (6), 6-2, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots