ATP
Ο Sinner "λύγισε" έναν μεγάλο Κοκκινάκη στο Σινσινάτι (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Western & Southern Open
tn team Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 - 21:35

Μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά μιας πολύ σπουδαίας μονομαχίας, ο Jannik Sinner "λύγισε" στο tie-break του 3ου σετ τον Θανάση Κοκκινάκη και πήρε μια πολύ δύσκολη πρόκριση για τον 2ο γύρο του Cincinnati Masters.

Δεν θα μπορούσε να περιμένει μεγαλύτερη πρόκληση στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι ο Jannik Sinner, που κατάφερε στο τέλος να κάμψει την αντίσταση του Θανάση Κοκκινάκη με 6-7 (9), 6-4, 7-6 (6) και να πάρει την πρόκριση μετά από 3 ώρες και 14 λεπτά αγώνα!

Παρότι έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε και έχασε μόνο μια φορά το σερβίς του στο παιχνίδι, ο Sinner πέρασε δύσκολες στιγμές και έφτασε στα όριά του, στο τέλος όμως κατάφερε να κερδίσει τους κρισιμότερους πόντους και να πανηγυρίσει την πολύτιμη αυτή πρόκριση.

Αφού έσβησε 3 break points στο 1ο game του αγώνα, ο Ιταλός έχασε στη συνέχεια 2 break points για το 2-0 και δεν κινδύνεψε ξανά σε δικό του service game. Παρόλα αυτά οδηγήθηκε στο tie-break από τον Κοκκινάκη, που έσβησε ένα set point και στην 4η δική του ευκαιρία κατάφερε να το κερδίσει με 11-9.

Ο Sinner στη συνέχεια έπαιξε καλύτερα και μπορεί να έχασε νέο break point στο 1ο game του 2ου σετ, αλλά τελικά έκανε δυο απανωτά break, σε 3ο (2-1) και 5ο game (4-1), για να πάρει ένα προβάδισμα ασφαλείας.

Η ασφάλεια αυτή δεν κράτησε πολύ, αφού ο Κοκκινάκης μείωσε σε 4-3, 0-30 και πίεσε ξανά τον Ιταλό, που δεν απώλεσε την ψυχραιμία του και κράτησε το σερβίς του σ' αυτό το πολύ κρίσιμο game για να κάνει το 5-3. Το έκανε πιο εύκολα στο 10ο game και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Κοκκινάκης ωστόσο επέστρεψε δυναμικά και πάλεψε ως το τέλος. Στο 8ο game είχε και μια τεράστια ευκαιρία ο Ελληνοαυστραλός, αφού προηγήθηκε με 3-4, 15-40 και είχε διπλό break point για το 5-3, που θα τον έφερνε ένα κράτημα σερβίς μακριά από τη μεγάλη νίκη.

Ο Sinner ανταποκρίθηκε άψογα σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση και με 4 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 4-4. Αργότερα είχε ο Ιταλός την ευκαιρία να πάρει το ματς, αφού είχε 4 ευκαιρίες για break στο 11ο game, με τον Κοκκινάκη αυτή τη φορά να αντιδράει επιτυχημένα και να κάνει το υπέρ του 6-5.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, οπου οι δυο τους συνέχισαν να είναι ισοδύναμοι και να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος. Ο Sinner πάντως ήταν ο μόνος παίκτης που έφτασε σε match point και μπορεί να έχασε την πρώτη ευκαιρία του, στη δεύτερη όμως διαμόρφωσε το 8-6 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση.

Ο Sinner θα περιμένει έναν από τους τελευταίους αγώνες για τον 1ο γύρο, ανάμεσα στον πρωταθλητή του Μόντρεαλ, Pablo Carreno Busta, και τον Miomir Kecmanovic, για να μάθει με ποιον θα παίξει στον 2ο γύρο του Σινσινάτι.

Στο μεταξύ ένας άλλος Ιταλός, ο Fabio Fognini, εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία του και παίζοντας ως lucky loser απέναντι στον Albert Ramos-Vinolas πήρε τη νίκη με 6-2, 6-3. Ο Fognini θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Andrey Rublev στο τουρνουά.

Συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις έδωσε ο Tommy Paul, ο οποίος επικράτησε του Jenson Brooksby με 6-3, 6-2 και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Denis Shapovalov. Θυμίζουμε πως ο Καναδός απέκλεισε στον τελευταίο χθεσινό αγώνα τον Grigor Dimitrov με 7-6 (4), 6-3.

Τέλος, ο Alex De Minaur απέκλεισε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Henri Laaksonen με 6-2, 6-2 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Felix Auger-Aliassime, στην πρεμιέρα του Καναδού στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots