ATP
Nadal: "Δύσκολο να κρατήσω θετικά, συγχαρητήρια στον Borna"

 
Nadal: "Δύσκολο να κρατήσω θετικά, συγχαρητήρια στον Borna"
© Western & Southern Open
tn team Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 16:18

Μετά την ήττα του από τον Borna Coric, ο Rafael Nadal συνεχάρη τον Κροάτη που όπως είπε ήταν καλύτερος στο γήπεδο, ωστόσο δεν έκρυψε την απογοήτευσή του που δεν μπόρεσε να παίξει περισσότερο πριν το US Open. Παρόλα αυτά ο Ισπανός θέλει να ενεργοποιήσει το "Grand Slam mode" και σκοπεύει να είναι δυνατότερος σωματικά και πνευματικά στη Νέα Υόρκη, όπου θα διεκδικήσει τον 23ο major τίτλο του.

"Προφανώς δεν έκανα το καλύτερο παιχνίδι μου, που είναι κάτι λογικό μετά από τόσο καιρό εκτός αγώνων και κάτι που μου συμβαίνει γενικά σ' αυτό το τουρνουά. Πρέπει να συγχαρώ τον Borna, γιατί έπαιξε εκπληκτικό τένις", είπε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σινσινάτι ο 36χρονος Rafa, μετά την ήττα του με 7-6 (9), 4-6, 6-3 από τον Coric.

"Έχασα δυο καλές ευκαιρίες για να πάρω το 1ο σετ στο tie-break και μετά στην αρχή του 3ου σετ που ήμουν μπροστά με 0-30 και έκανα συνεχόμενους κακούς πόντους. Έτσι είναι το τένις, όταν αντιμετωπίζεις κάποιον που παίζει σε τόσο καλό επίπεδο, αν δεν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου θα ηττηθείς. Είναι ξεκάθαρο πως σήμερα δεν ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος, δεν μπορούσα να είμαι τόσο επιθετικός όσο χρειαζόταν. Ο Borna έπαιξε θαρραλέα, ξέρει πως να με κερδίσει γιατί το 'χει ξανακάνει στο παρελθόν και είμαι χαρούμενος που τον είδα να παίζει σ' αυτό το επίπεδο ξανά, μετά και τους τραυματισμούς που είχε. Ήταν καλύτερος από μένα σήμερα", πρόσθεσε ο Nadal.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Rafa μετά από το Wimbledon, όπου αποσύρθηκε πριν τα ημιτελικά εξαιτίας θλάσης στους κοιλιακούς του. Σίγουρα θα ήθελε να παίξει περισσότερο για να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση, όπως είπε και στη συνέντευξη ο Ισπανός.

"Είναι δύσκολο να κρατήσω θετικά πράγματα μετά από μια ήττα, είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βελτιωθώ και να προπονηθώ σκληρά. Το ιδανικό για μένα μετά τον τραυματισμό μου θα ήταν να κέρδιζα τον πρώτο μου αγώνα, γιατί αυτό σου δίνει ρυθμό και αυτοπεποίθηση, αλλά δεν τα κατάφερα. Η προτεραιότητά μου παραμένει να μείνω υγιής. Είχα μια καλή εβδομάδα προπονήσεων εδώ και έπαιξα σε υψηλό επίπεδο σήμερα. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα δεν ήταν καθόλου εύκολα και αυτό επηρέασε την αυτοπεποίθησή μου, κάτι που φάνηκε με το να είμαι πιο διστακτικός σε σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού."

Ο τραυματισμός στην κοιλιακή χώρα κρύβει παγίδες όπως είπε ο Rafa, που ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν τον έχει αφήσει εντελώς πίσω του.

"Μια θλάση στους κοιλιακούς είναι πολύ προβληματικός τραυματισμός γιατί δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα τον ξεπεράσεις εντελώς και τι επιρροή θα έχει στο σώμα σου αν τα δώσεις όλα στο σερβίς. Δεν είναι εύκολο να αναλύσω τώρα πως νιώθω, γιατί είναι πολύ λεπτή η γραμμή του να μη νιώθεις τίποτα με το να έχεις μια νέα μικρή ρήξη."

Επόμενος σταθμός φυσικά για τον Nadal θα είναι η Νέα Υόρκη και το US Open, που θα ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου. Παρότι οι συνθήκες της άφιξής του εκεί σίγουρα δεν θα είναι ιδανικές, ο Rafa είναι πολύ έμπειρος, παραμένει αήττητος φέτος σε Grand Slams διοργανώσεις (19-0) και θα διεκδικήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 23ο major τίτλο της τεράστιας καριέρας του.

"Έχω μιαμιση εβδομάδα πριν ξεκινήσει το τουρνουά και πρέπει να μπω σε Grand Slam mode στις προπονήσεις μου. Πρέπει να ξεπεράσω αυτή την ήττα και να επιστρέψω δυνατότερος πνευματικά. Ξέρω πως θα φτάσω σε καλύτερη κατάσταση στο Flushing Meadows, εδώ ήρθα έχοντας παίξει μόνο δυο σετ υψηλής έντασης σε προπονήσεις, για τις τελευταίες 40 μέρες. Στη Νέα Υόρκη θα πάω με πολύ καλύτερες προπονήσεις πίσω μου, αυτό ελπίζω. Οι επόμενες μέρες θα είναι σημαντικές."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots