ATP
Έβγαλε νοκ-άουτ τον Rafa o Coric (vids)

 
Borna Coric
Borna Coric © Western & Southern Open
tn team Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 6:32

Ένα φανταστικό παιχνίδι έκανε ο Borna Coric, ο οποίος απέκλεισε τον ανέτοιμο Rafael Nadal στην πρεμιέρα του Ισπανού στο Σινσινάτι και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του αμερικανικού Masters.

Ο Coric έπαιξε πολύ καλό τένις και επικράτησε του Nadal με 7-6 (9), 4-6, 6-3 έπειτα από 2 ώρες και 51 λεπτά αγώνα, στον πρώτο αγώνα του Ισπανού μετά το Wimbledon και τον τραυματισμό του στους κοιλιακούς.

Δεν ήταν κακός αγώνας για τον Rafa, που ήταν φανερά ανέτοιμος αλλά έπαιξε καλό τένις και λίγοι πόντοι σε κρίσιμες στιγμές ήταν αυτοί που του στοίχισαν τη νίκη, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο.

Το παιχνίδι διακόπηκε από τη βροχή για περισσότερο από μια ώρα λίγο πριν το τέλος του 1ου σετ, στο οποίο οι δυο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ και τελικά όταν άρχισε ξανά το ματς οδηγήθηκαν στο tie-break.

Εκεί ο Coric προηγήθηκε με 4-2, ο Nadal ωστόσο δημιούργησε τα δυο πρώτα set points, στο 6-5 και στο 7-6. Δεν αξιοποίησε κανένα απ' αυτά, με τον Κροάτη να παίρνει ξανά το πάνω χέρι και να φτάνει εκείνος σε set points, για να εκμεταλλευτεί τελικά την 3η του ευκαιρία και να πάρει το συναρπαστικό tie-break με 11-9.

Πολύ κλειστό ήταν και το 2ο σετ, στο οποίο ο Nadal κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης στο ματς που έκανε break και πέρασε μπροστά στο 4-3. Κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games o Ισπανός, που έφτασε μέχρι το 6-4 και ισοφάρισε.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο έκανε και ο Κροάτης το πρώτο του break και προηγήθηκε με 4-2. Αυτό στάθηκε αρκετό καθώς σε εκείνο το σημείο έπαιζε αισθητά καλύτερα ο Coric, που έχασε μόλις έναν πόντο στα δυο επόμενα service games του και "σφράγισε" τη νίκη στο 9ο game, λίγο πριν συμπληρωθούν 3 ώρες παιχνιδιού.

O Coric είναι ένας παίκτης που επίσης ψάχνει τα πατήματά του εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς μετά την επέμβαση που έκανε στον ώμο του το 2021 δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στα μεγαλύτερα τουρνουά. Προς το παρόν βρίσκεται στο Νο.152 του κόσμου, αλλά σήμερα απέδειξε πως είναι για πολύ ψηλότερα.

Αυτή ήταν η 15η νίκη στην καριέρα του απέναντι σε έναν Top 10 τενίστα, η 10η απέναντι σε έναν Top 5 παίκτη και η μεγαλύτερη μετά από 4 χρόνια, όταν είχε κερδίσει τον Roger Federer, Νο.2 στον κόσμο τότε, στο Masters της Σαγκάης στα ημιτελικά το 2018.

Στον 3ο γύρο του Σινσινάτι ο 25χρονος Κροάτης θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα Ισπανό, τον Roberto Bautista Agut, που απέκλεισε τον Marcos Giron με 6-3, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots