ATP
Έκλεισε θέση στην 8άδα ο Medvedev - εκτός ο Rublev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 - 22:12

Ο Daniil Medvedev έκαμψε την αντίσταση του Denis Shapovalov στα δυο σετ για να κλείσει μια θέση στην τελική 8άδα του Σινσινάτι, την ώρα που ο Andrey Rublev έμεινε εκτός τουρνουά και θα μείνει εκτός Top 10 για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια.

Ο Medvedev, παίζοντας χωρίς πίεση για το Νο.1 μετά και τον αποκλεισμό του Rafael Nadal, επικράτησε του Shapovalov με 7-5, 7-5 σε δυο κλειστά σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Ο Medvedev επέστρεψε από το 0-1, 0-40 και προηγήθηκε με 3-1, ενώ στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να κάνει και το double break, στο 1-3, 15-40. Ο Shapovalov κράτησε τη διαφορά στο ένα break και στο 8ο game κατάφερε να επιστρέψει, κάνοντας το break back για το 4-4.

Τελικά, ο Medvedev έκανε νέο break μετά από ένα "μαραθώνιο" game και πέρασε μπροστά με 6-5, για να κρατήσει το σερβίς του με 15 στη συνέχεια και να κάνει το 7-5.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήρθαν κάπως πιο εύκολα για τον Medvedev, που και πάλι δεν είχε εύκολο έργο, αλλά τουλάχιστον δεν κινδύνεψε καθόλου στο δικό του σερβίς. Στο σερβίς του Shapovalov αντίθετα, ο Ρώσος πίεζε συνεχώς, με τον Καναδό να σβήνει ένα break point στο 3ο game για να προηγηθεί με 2-1 και άλλα 4 στο 9ο game για να περάσει μπροστά με 5-4.

Τελικά το break ήρθε στην 6η ευκαιρία για τον Medvedev, που πέρασε ξανά μπροστά με 6-5 και με ένα love service game "σφράγισε" την πρόκριση, έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά του Σινσινάτι ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον πολύ επικίνδυνο Taylor Fritz, που μετά τον Νικ Κύργιο απέκλεισε και τον Andrey Rublev, με 6-7 (4), 6-2, 7-5.

Ο 25χρονος Αμερικανός, πρωταθλητής φέτος στο Indian Wells, παίζει φανταστικό τένις στις επιφάνειες του Σινσινάτι. Στην αντίπερα όχθη, ήταν μια απογοητευτική ήττα για τον Rublev, αφού αυτή σηματοδοτεί την πρώτη του πτώση εκτός 10άδας στην παγκόσμια κατάταξη από το 2020.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots