ATP
Πρώτος στα ημιτελικά ο Medvedev (vids)

 
Πρώτος στα ημιτελικά ο Medvedev (vids)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 - 21:56

O Daniil Medvedev σταμάτησε τον Taylor Fritz και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Cincinnati Masters.

"Αλώβητος" έβγαλε τον πολύ δύσκολο αγώνα με τον Fritz o Medvedev, που επικράτησε του Αμερικανού με 7-6 (1), 6-3 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Ο 26χρονος Ρώσος, Νο.1 στον κόσμο, δεν είχε καθόλου εύκολο μεσημέρι απέναντι στον φανταστικό όλη την εβδομάδα Fritz. Ήρθε πρώτος αντιμέτωπος με break points, αλλά έσβησε και τις 6 ευκαιρίες του Αμερικανού στο σετ, με τις τρεις από αυτές να είναι και set points!

Αφού κατάφερε να προστατεύσει το σερβίς του και να στείλει το σετ στο tie-break, o Medvedev είχε ένα 15λεπτο κυριαρχίας, χάρη στο οποίο "καθάρισε" και τον αγώνα. Αρχικά επιβλήθηκε με 7-1 στο tie-break και στη συνέχεια έκανε και το μοναδικό break της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ.

Δεν κινδύνεψε μετά απ' αυτό το break o Medvedev, που δικαίως το πανηγύρισε και σαν νίκη, αφού στα επόμενα games δεν απειλήθηκε άμεσα στο σερβίς του και έφτασε μέχρι το 6-3, ολοκληρώνοντας την αποστολή του σε 1 ώρα και 38 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 1ος ημιτελικός σε Masters που προκρίθηκε ο Medvedev στη σεζόν και ο σημαντικότερος ημιτελικός του από τον μακρινό Ιανουάριο, όταν ήταν φιναλίστ στο Australian Open. Δεν διανύει ιδανική σεζόν ο Ρώσος, που καταφέρνει ωστόσο να διατηρεί για την ώρα το Νο.1 και θα περιμένει την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον John Isner, για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots