ATP
ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΕΦ! Έβγαλε νοκ άουτ τον Medvedev και πέρασε τελικό στο Σινσινάτι! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Western & Southern Open
tennisnews team Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 5:32

Έναν από τους καλύτερους φετινούς του αγώνες έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που "λύγισε" τον Daniil Medvedev στα 3 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Cincinnati Masters για 1η φορά στην καριέρα του!

Ένας καταπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Daniil Medvedev με 7-6 (6), 3-6, 6-3 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Cincinnati Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric.

Το μεγάλο παιχνίδι της σημερινής ημέρας, καθυστέρησε να ξεκινήσει σχεδόν 5 ώρες, εξαιτίας των βροχοπτώσεων που σταμάτησαν τη δράση νωρίτερα στα γήπεδα του Σινσινάτι σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις. Ένα παιχνίδι που αναμενόταν να γίνει το μεσημέρι τοπική ώρα, άρχισε τελικά στις 8 το βράδυ, κάτω από συνθήκες έντονης υγρασίας.

Αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει καθόλου τον Στέφανο, που παίζει όλη την εβδομάδα καταπληκτικό τένις και κατάφερε και σ' αυτό το ματς να φέρει στην επιφάνεια τον καλύτερό του εαυτό και να πετύχει αναμφίβολα τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη, από τις 46 που έχει συνολικά (46-15).

Όλα αυτά χωρίς να έχει το καλύτερο ξεκίνημα στο παιχνίδι ο Στεφ, που βρέθηκε πίσω με break στο 0-2, απέναντι σε έναν παίκτη από τον οποίο είχε ηττηθεί 7 φορές στις 9 μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Έμεινε πίσω με 0-2 και με 1-3 ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρήκε το break της επιστροφής στο 6ο game και ισοφάρισε σε 3-3. Οι δυο τους κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους έως το τέλος του σετ και στο tie-break η μάχη κορυφώθηκε, με τον Medvedev να ανατρέπει αρχικά το 3-5 και να έχει ένα set point στο 6-5. Ο Στέφανος ψύχραιμος κράτησε το σερβίς του στους 2 επόμενους πόντους και δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δικό του set point, για να κερδίσει το tie-break με 8-6.

Η απάντηση ήρθε από τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν εμφατική, αφού ο Medvedev ξεκίνησε με δυο απανωτά break το 2ο σετ, στο οποίο έφτασε να προηγείται με 5-0. Λίγο έλειψε παρόλα αυτά να κινδυνέψει να το χάσει και αυτό.

Ο Τσιτσιπάς αρχικά πήρε το πρώτο από τα δυο break πίσω για να μειώσει σε 5-3, ενώ στο 9ο game είχε τριπλή ευκαιρία για να επιστρέψει για τα καλά στο σετ. Έκανε ωστόσο κάποια αβίαστα λάθη στη χειρότερη δυνατή στιγμή και o Medvedev μέσα σε ανακούφιση μετέτρεψε αυτό το 5-3, 0-40 σε 6-3, στέλνοντας τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος και πιστοποίησε την ανωτερότητά του και με ένα break στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2. Δεν αντιμετώπισε πρόβλημα μετά από αυτό ο Στέφανος, που ολοκλήρωσε το ματς με ένα love service game για το 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 23 λεπτά.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Στέφανου με αντίπαλο τον Medvedev σε 10 αναμετρήσεις (3-7) και η πρώτη απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από το 2019, όταν είχε κερδίσει τον Novak Djokovic στη Σαγκάη.

Κάνει μια μεγάλη εβδομάδα στο Σινσινάτι ο Στέφανος, που κατάφερε να μπει στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 2 χρόνια που σταματούσε στα ημιτελικά, ενώ συνολικά θα βρεθεί για 6η φορά στην καριέρα του σε τελικό ενός Masters 1000 τουρνουά και θα διεκδικήσει το 3ο 1000άρι της καριέρας του (2-3), μετά τις δυο νίκες του στο Monte-Carlo.

Συνολικά θα είναι ο 22ος τελικός καριέρας για τον Στέφανο, που θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο του (9-12), 3ο στη φετινή χρονιά μετά από το Monte-Carlo και το Mallorca Championships.

Τέλος, με την πρόκριση αυτή, ο Στέφανος θα επιστρέψει και στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα ξεπεράσει ξανά τους Novak Djokovic και Casper Ruud, ανεβαίνοντας στο Νο.5 του κόσμου.

Αύριο, στις 23:00 ώρα Ελλάδας περίπου, ο Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric, που κάνει την εβδομάδα της ζωής του και στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Cameron Norrie με 2-0 σετ.

Θα είναι η 3η τους συνάντηση στο tour, έχοντας από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια (1-1). Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στο US Open το 2020, όπου ο Coric είχε κερδίσει τον Στέφανο σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 3-2 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots