ATP
Αποσύρθηκε από το διπλό ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Western & Southern Open
tn team Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 6:03

Λίγο μετά τον θρίαμβό του επί του Daniil Medvedev και την πρόκρισή του στον αυριανό τελικό του Σινσινάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί από το διπλό, αφού θα έπρεπε να ξενυχτίσει έως πολύ αργά, μετά και τις αναβολές που υπήρξαν σήμερα από τις βροχοπτώσεις.

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Medvedev με 2-1 σετ και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Cincinnati Masters. Ο μεγάλος στόχος του τίτλου στο Σινσινάτι είναι πλέον κοντά για τον Στέφανο, που όμως αναγκάστηκε να θυσιάσει τα διπλά, όπου επίσης είχε μια εξαιρετική πορεία και θα έπαιζε στα ημιτελικά σήμερα.

Οι αγώνες πήγαν πολύ πίσω εξαιτίας των βροχοπτώσεων που έφεραν διακοπές κι έτσι ο αγώνας του Στέφανου με τον Medvedev, παρότι αρχικά ήταν προγραμματισμένος για τις 3 το μεσημέρι (τοπική), ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ και ολοκληρώθηκε γύρω στις 22:30.

Ουσιαστικά η απόσυρση από το διπλό έμοιαζε μονόδρομος, μιας και αν κατέβαινε στον αγώνα, πιθανότατα θα έμενε στο court έως και τη μια μετά τα μεσάνυκτα και θα έπρεπε να θυσιάσει τελείως τον ύπνο του, φτάνοντας στο ξενοδοχείο μπορεί και μετά τις 3 τα ξημερώματα, μέχρι να ολοκληρώσει και όλες τις διαδικασίες που διαδέχονται ένα ματς.

Όλα αυτά, ενώ ο αυριανός τελικός του μονού, αν φυσικά δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις λόγω βροχών, θα ξεκινήσει στις 16:30 το απόγευμα τοπική ώρα (23:30 ώρα Ελλάδας).

Τσιτσιπάς και Rune έπαιξαν για 1η φορά μαζί στα διπλά αυτή την εβδομάδα και κατάφεραν να κάνουν το 3 στα 3 κόντρα σε πολύ καλούς αντιπάλους, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Cincinnati Masters.

Με την απόσυρσή τους, οι Tim Puetz και Michael Venus προκρίθηκαν με walkover στον τελικό και θα αντιμετωπίσουν αύριο για τον τίτλο τους κορυφαίους του ταμπλό, Rajeev Ram και Joe Salisbury.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots