ATP
Κέρδισε τον Medvedev o Wawrinka! (vids)

 
Κέρδισε τον Medvedev o Wawrinka! (vids)
© Corinne Dubreuil | @moselleopen
tn team Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:52

Στον πρώτο του προημιτελικό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προκρίθηκε ο Stan Wawrinka, ο οποίος απέκλεισε τον κορυφαίο του ταμπλό, Daniil Medvedev, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Moselle Open στη Μετς.

Το καλύτερό του τουρνουά μετά από πολύ καιρό κάνει ο Wawrinka, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και το Νο.1 του ταμπλό του Moselle Open και Νο.4 στον κόσμο, Medvedev, με 6-4, 6-7 (7), 6-3, για να μπει στα προημιτελικά του τουρνουά της Μετς στη Γαλλία.

Ο 37χρονος Ελβετός ξεκίνησε την πορεία του στη Μετς από το ταμπλό των προκριματικών, όπου κέρδισε τον Laslo Djere (6-4, 6-3) και τον Zsombor Piros (6-7, 6-2, 6-0). Στον 1ο γύρο κέρδισε τον Joao Sousa με 7-6 (1), 6-2 και σήμερα προκρίθηκε στον πρώτο του προημιτελικό στο tour, από τον Ιανουάριο του 2021.

O Wawrinka τα πήγε εξαιρετικά στο σερβίς του και υπέστη μόλις 2 break σε ολόκληρο το παιχνίδι. Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε καν με break point, "έσπασε" το σερβίς του Medvedev στο 7ο game και με ένα love service game έκανε το 6-4 στο 10ο game.

Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-2 αλλά απάντησε άμεσα ο κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, που ισοφάρισε σε 2-2. Δεν υπήρξαν άλλες ευκαιρίες για break για κανέναν από τους δυο, με το σετ να πηγαίνει στο tie-break. Εκεί ο Medvedev έχασε το προβάδισμα από το 5-3 και κινδύνεψε με match point στο 5-6, αλλά έμεινε ψύχραιμος, δεν έχασε άλλον πόντο στο σερβίς του και τελικά έκανε το καθοριστικό mini-break στο 2ο set point του, για να επικρατήσει με 9-7.

Στο 3ο σετ ο Wawrinka προηγήθηκε με 3-0 και είχε διπλό break point για το 4-0. Δεν το αξιοποίησε και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού είδε τον Medvedev να επιστρέψει στο ματς και να ισοφαρίζει σε 3-3. Είχε δυνάμεις όμως και καθαρό μυαλό όμως ο Stan, που επέστρεψε από το 40-15 και έκανε break μετά από ένα μεγάλο σε διάρκεια game με πολλές ισοπαλίες, για να ανακτησει τον έλεγχο και να κάνει το 5-3. Στο 9ο game ήρθε αντιμέτωπος με break point, αλλά έδειξε ξανά ψυχραιμία και ολοκλήρωσε το ματς στο 3ο του match point (2ο στο game), για το 6-3.

Μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά ενός συναρπαστικού παιχνιδιού, ο Wawrinka πανηγύρισε την 1η του νίκη απέναντι σε έναν Top 10 τενίστα μετά από 2 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2020, όταν είχε κερδίσει τον Andrey Rublev στο Παρίσι. Επίσης ήταν η 1η του νίκη απέναντι σε Top 5 τενίστα μετά από 2,5 χρόνια, από όταν κέρδισε και πάλι τον Medvedev στο Australian Open τον Ιανουάριο του 2020.

Στον πρώτο του προημιτελικό μετά από 1,5 χρόνο, ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον Mikael Ymer, που απέκλεισε νωρίτερα τον Gregoire Barrere, με 6-4, 6-3.

Στα προημιτελικά θα είναι και ο υπερασπιστής του τίτλου, Hubert Hurkacz, που κέρδισε τον Dominic Thiem με 6-3, 6-4. Ο Hurkacz θα αντιμετωπίσει αύριο τον Arthur Rinderknech, που έβγαλε εκτός το Νο.5 του ταμπλό, Nikoloz Basilashvili, κερδίζοντάς τον με 7-6 (11), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots