ATP
Ο Tiafoe έσωσε 4 m.p. και έφερε τον 1ο τίτλο για την Team World! (vids)

 
Ο Tiafoe έσωσε 4 m.p. και έφερε τον 1ο τίτλο για την Team World! (vids)
tn team Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:15

O Frances Tiafoe έσωσε 4 match points απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά και κατάφερε να ανατρέψει ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, "υπογράφοντας" την 1η νίκη της Team World έναντι της Team Europe στην ιστορία του Laver Cup!

Η Team World ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, με άλλη μια ανατροπή! Η ομάδα του Κόσμου έχανε με 4-8 μπαίνοντας στην 3η και τελευταία ημέρα του Laver Cup του Λονδίνου, αλλά κατάφερε να κερδίσει και τους 3 αγώνες που παίχτηκαν την 3η μέρα και να κάνει το 13-8, κατακτώντας για 1η φορά στην ιστορία τo Laver Cup. Θυμίζουμε πως η Ευρώπη είχε κερδίσει τον τίτλο τα 4 πρώτα χρόνια της διοργάνωσης, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2021.

Το απίθανο αυτό comeback, "επισφραγίστηκε" με μια συναρπαστική αναμέτρηση και μια μεγάλη ανατροπή του Frances Tiafoe, που νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 1-6, 7-6 (11), 10-8.

Ο Tiafoe κατάφερε να ξεπεράσει το εφιαλτικό ξεκίνημα για εκείνον, καθώς ο Στέφανος πετούσε "φωτιές" στο 1ο σετ και κυριάρχησε κατά κράτος στο court, για να το κατακτήσει μέσα σε 20 μόλις λεπτά με 6-1!

Στο 2ο σετ ο Αμερικανός ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς, αλλά ακόμα έδειχνε να μην έχει το πάνω χέρι, με τον Στέφανο να κρατάει ευκολότερα το σερβίς του στα δικά του service game και να φτάνει χωρίς να απειληθεί μέχρι το tie-break.

Το tie-break ήταν τρομερό, με τους δυο παίκτες να τα δίνουν όλα και ταυτόχρονα να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να το κατακτήσουν. Ο Στέφανος ειδικά έφτασε 4 φορές στο match point, στο 6-5, στο 9-8, στο 10-9 και στο 11-10, τις δυο από αυτές έχοντας εκείνος το σερβίς, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί καμία από αυτές. Ο Tiafoe κατάφερε τελικά να τελειώσει το tie-break στους 24 πόντους, με 13-11, στο 3ο του set point.

Στο match tie-break που ακολούθησε ο Tiafoe είχε το momentum και προηγήθηκε με 8-4, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα και ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 8-7. Ο Αμερικανός έκανε νέο mini-break για το 9-7 και είχε διπλό match point στη συνέχεια, για να αξιοποιήσει τη 2η ευκαιρία του και να επικρατήσει με 10-8, βάζοντας τέλος στο ματς σε 1 ώρα και 48 λεπτά.

Μετά από αυτή την χορταστική σε θέαμα και χρόνο αναμέτρηση, η Team World επικράτησε της Team Europe με 13-8 και ολοκλήρωσε ένα πολύ σπουδαίο comeback σήμερα, για τον 1ο τίτλο της ιστορίας της.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, οι Felix Auger-Aliassime και Jack Sock κέρδισαν στο διπλό τους Matteo Berrettini και Andy Murray με 2-6, 6-3, 10-8, ενώ ο Felix Auger-Aliassime έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και νίκησε τον Novak Djokovic με 6-3, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots