ATP
O Luthi αποχαιρέτησε και δημόσια τον Federer

 
O Luthi αποχαιρέτησε και δημόσια τον Federer
© Corinne Dubreuil / FFT
tn team Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:13

Χρειάστηκε να περάσει η ένταση των πρώτων ημερών, για να βρει την πνευματική ηρεμία και να γράψει το δικό του αποχαιρετίστηριο μήνυμα για τον Roger Federer ο στενός του συνεργάτης και επί χρόνια προπονητής του, Severin Luthi. Η συγκινητική του δημοσίευση.

Οι περισσότεροι παίκτες, προπονητές, παράγοντες, αλλά και απλοί θαυμαστές, έγραψαν λίγα λόγια για τον Roger Federer τις επόμενες ώρες από την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση.

Ο Seve Luthi, προπονητής του στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, χρειάστηκε να περάσουν λίγες ημέρες και τελικά έγραψε και εκείνος ένα όμορφο και συγκινητικό μήνυμα, το οποίο δημοσίευσε στα social media.

"Μου πήρε λίγο καιρό για να γνωρίζω τι θέλω να πω. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν συναισθηματικά φορτισμένες, αλλά τι ταξίδι ήταν αυτό! Κοιτάζω τις φωτογραφίες στο τηλέφωνό μου και μου θυμίζουν όλες τις εμπειρίες που ζήσαμε μαζί. Τις νίκες στα Grand Slams, την κατάκτηση του Davis Cup στη Λιλ, τη νίκη στο Πεκίνο στους Ολυμπιακούς, αλλά και τις ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε εκτός γηπέδου: τις διακοπές μας, τους γάμους, τα πάρτυ γενεθλίων, οι φάρσες που κάναμε σε μέλη άλλων ομάδων σε όλη την υφήλιο και το να βλέπω τα εκπληκτικά παιδιά να μεγαλώνουν. Θα θυμάμαι αυτές τις στιγμές για πάντα.

Ήταν αξιοθαύμαστο να σε βλέπω να τα καταφέρνεις με τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, το τένις, τους φίλους, τις επιχειρήσεις, την οικογένεια και το πιο σημαντικό, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Θα συνεχίσεις να είσαι έμπνευση για πολλούς με το πάθος που έδειξες στο άθλημα του τένις. Θα συνεχίσω να συναντώ ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εμπνέονται από εσένα και αυτό θα μου φέρνει μεγάλη χαρά. Πάντα θα θυμάμαι πως πέρασα όλα αυτά τα χρόνια με τον πιο ευγενικό, τον πιο γενναιόδωρο, τον πιο θετικό και τον πιο αστείο άνθρωπο. Τέλος,  ήθελα να πω πως σ' αγαπώ και αγαπώ την οικογένειά σου, ήσασταν πάντα εκεί για μένα."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Severin Lüthi (@severinluthi)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots