ATP
Κύργιος για Federer: "O καλύτερος των καλύτερων" (vid)

 
© Corinne Dubreuil / FFT
© Corinne Dubreuil / FFT © AELTC
tn team Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:31

Ο Νικ Κύργιος ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Roger Federer και σε ένα σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε με αφορμή την απόσυρση την Ελβετού, εξηγεί για ποιους λόγους θεωρεί πως είναι ο κορυφαίος από τους κορυφαίους.

Πολύ δυνατά λόγια χρησιμοποίησε ο Κύργιος για να περιγράψει τον Federer, στο βίντεο που συμμετείχε για το Tennis Channel. Ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, φιναλίστ στο Wimbledon φέτος, εξήγησε πως ο Federer είναι ο καλύτερος των καλύτερων και το απόλυτο πρότυπο, εντός και εκτός γηπέδου, χάρη σε όλα όσα έχει κάνει και για τον τρόπο με το οποίο τα έχει κάνει.

"Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει πιάσει ποτέ ρακέτα και ο παίκτης με το πιο φυσικό ταλέντο που είχε ποτέ το άθλημα. Ο κόσμος είχε τον Federer για δεδομένο. Ο τρόπος που έπαιζε, αυτά που έκανε για το άθλημα, αυτά που έκανε για τους φαν, με τον κόσμο, το πρότυπο που υπήρξε, οι φιλανθρωπίες, η δουλειά. Σαν σύνολο είναι ένα ολοκληρωμένο πρότυπο εντός και εκτός γηπέδου. Δεν πιστεύω πως θα δούμε κάποιον να μπορεί να πάρει το κοινό με το μέρος του, όπως έκανε ο Federer. Οπότε θα είναι μια πολύ λυπητερή μέρα όταν αποσυρθεί, γιατί ήταν ο καλύτερος των καλύτερων."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots