ATP
Τελικός στο Τόκιο και Top 10 o Fritz (vids)

 
Τελικός στο Τόκιο και Top 10 o Fritz (vids)
© Rakuten Japan Open Tennis Championships
tn team Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022 - 12:47

O Taylor Fritz κέρδισε τον Denis Shapovalov στα 3 σετ και εξασφάλισε την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, μαζί με την πρόκριση στον τελικό του Τόκιο. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Frances Tiafoe, που συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις από το US Open.

Μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά μάχης, ο Taylor Fritz κατάφερε να κερδίσει τον Denis Shapovalov με 6-3, 6-7 (5), 6-3 και να δώσει συνέχεια στη μεγάλη εβδομάδα του στο Τόκιο, που ξεκίνησε με πολύ περιπετειώδη τρόπο.

Ο 24χρονος Αμερικανός πέτυχε 6 άσους και έσβησε τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε. Στο 1ο σετ έκανε νωρίς το break και "ξέφυγε" με 4-1, για να διατηρηθεί μπροστά μέχρι και το τέλος του, κατακτώντας το με 6-3.

Και στο 2ο σετ έκανε πρώτος το break, για να προηγηθεί με 3-2, όμως ο Shapovalov απάντησε στο 6ο game, ισοφάρισε σε 3-3 και τελικά κέρδισε και το σετ, στο tie-break, που επικράτησε με 7-5 χάρη σε ένα mini-break που έκανε στο τέλος του.

Στο αποφασιστικό σετ ήταν η σειρά του Fritz να κάνει την ανατροπή, αφού ο Shapovalov είχε κάνει το πρώτο break και είχε προηγηθεί με 3-1. Ο Fritz κέρδισε τα 5 επόμενα games για να πάρει την πρόκριση με ένα σπουδαίο comeback, για τον 3ο του φετινό τελικό και 9ο συνολικά στην καριέρα του (3-5).

Επιπλέον, ο Fritz εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού τη Δευτέρα θα βρεθεί είτε στο Νο.9, αν κατακτήσει το τρόπαιο, είτε στο Νο.10, αν ηττηθεί στον τελικό.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Frances Tiafoe, που βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και μερικές εβδομάδες μετά την πορεία του μέχρι τα ημιτελικά του US Open, θα παίξει και σε έναν τελικό σε 500άρι τουρνουά.

Ο επίσης 24χρονος Αμερικανός, επικράτησε του Soon-woo Kwon στον άλλον ημιτελικό με 6-2, 0-6, 6-4, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Tiafoe πέτυχε 9 άσους, ενώ 10 άσους είχε ο Κορεάτης. Στα πρώτα δυο σετ η υπεροχή των δυο παικτών ήταν καθολική, με τον Tiafoe να κάνει 2 break στο 1ο σετ και να το κερδίζει σε λιγότερο από μισή ώρα και τον Kwon να χάνει μόλις 10 πόντους σε ολόκληρο το 2ο σετ, το οποίο κέρδισε χωρίς να χάσει game σε 23 λεπτά!

Το 3ο σετ ήταν το πιο κλειστό απ' όλα και το μοναδικό που είχε ανατροπές. Ο Kwon είχε break point για το 2-0 και δεν το εκμεταλλεύτηκε, ενώ αργότερα ο Tiafoe είχε 2 ευκαιρίες για να κάνει εκείνος πρώτος το break, με τον Κορεάτη να τις σβήνει και να περνάει μπροστά με 2-1.

Ο Tiafoe τελικα έκανε το break στο 5ο game και στο 6ο game επέστρεψε από το 15-30, για να σερβίρει επιτυχώς για το 4-2. Με νέο break ο Αμερικανός έφτασε στο 5-2 και εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ο Kwon κέρδισε τα 2 επόμενα games και μείωσε σε 5-4. Τελικά ο Tiafoe κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη στη δεύτερη απόπειρά του από τη γραμμή του σερβίς και να διαμορφώσει το 6-4 στο 3ο σετ.

Για 5η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε έναν τελικό ο Tiafoe, 2η στη φετινή χρονιά μετά τον χαμένο τελικό στο Εστορίλ τον περασμένο Απρίλιο. Θα διεκδικήσει μόλις τον 2ο τίτλο του ο Αμερικανός (1-3 σε τελικούς), πρώτο από τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ σε 500άρι θα παίξει μόλις για 2η φορά σε τελικό, μετά τη Βιέννη τον περσινό Οκτώβριο.

Για 6η φορά θα συναντηθούν στο tour Tiafoe και Fritz, με τον δεύτερο να έχει κερδίσει τις 4 από τις 5 προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή, στις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORT 8HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots