ATP
Το σήκωσε ο Fritz στο Τόκιο (vids)

 
Taylor Fritz
Taylor Fritz © Rakuten Japan Open Tennis Championships
tn team Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2022 - 13:09

Πριν λίγες ημέρες, ο Taylor Fritz σηκώθηκε στις 5 το πρωί, για να ταξιδέψει από τη Σεούλ στο Τόκιο, όπου την ίδια μέρα έπρεπε να παίξει τον πρώτο του αγώνα. Σήμερα, ο 24χρονος Αμερικανός, νέο μέλος του Top 10 από τη Δευτέρα, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 500άρι της Ιαπωνίας!

Ο Taylor Fritz κέρδισε τον αμερικανικό τελικό του Japan Open απέναντι στον Frances Tiafoe με 7-6 (3), 7-6 (2), για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο Τόκιο.

Ήταν ο 1ος τίτλος του Fritz σε 500άρι τουρνουά, έχοντας κερδίσει ακόμα έναν τίτλο σε Masters 1000 τουρνουά, καθώς και δυο τίτλους σε 250άρια. Έχει κερδίσει τους 3 από τους 4 τίτλους της καριέρας του αυτή τη σεζόν ο Αμερικανός, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης, στην πρώτη του ever είσοδο στο Top 10.

Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, που κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break νωρίς στο 1ο σετ, ενώ αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για να κάνουν και δεύτερο break.

O Fritz απείλησε στο 10ο και στο 12ο game, χάνοντας και στα δυο από ένα set point, με τον Tiafoe να υπερασπίζεται το σερβίς του και να ισοφαρίζει σε 5-5 και σε 6-6 αντίστοιχα. Ενδιάμεσα, στο 11ο game, o Tiafoe ήταν εκείνος που έχασε ένα break point, το οποίο μπορούσε και να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο tie-break o Fritz πήρε από νωρίς το προβάδισμα, κάνοντας το 4-1. Ο Tiafoe μείωσε προσωρινά σε 4-3, όμως ο Fritz κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και έβαλε τέλος στο tie-break, κατακτώντας το με 7-3.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε στο break, με τον Fritz αυτή τη φορά να είναι πιο απειλητικός. Δεν επέτρεψε στον Tiafoe να τον απειλήσει με break point, ενώ ο ίδιος είχε 4 χαμένες ευκαιρίες για break, από 2 σε 3ο και 5ο game.

Ο Tiafoe άντεξε μέχρι το tie-break, όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει τα πράγματα ούτε εκεί, με τον Fritz να παραμένει καλύτερος και να επικρατεί άνετα με 7-2, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 57 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως ο Fritz πέρασε κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα στη Σεούλ και αρχικά πίστευε πως δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στο Τόκιο. Τελικά η υποχρεωτική καραντίνα που πέρασε στο ξενοδοχείο της Σεούλ ολοκληρώθηκε την Τρίτη και το πρωί της Τετάρτης πήρε τη δίωρη πτήση για το Τόκιο. Χωρίς να έχει προπονηθεί τις προηγούμενες μέρες, έπαιξε τον πρώτο του αγώνα την ίδια ημέρα, κερδίζοντας τον James Duckworth με 6-2, 6-7 (2), 6-1.

Την επόμενη μέρα κέρδισε τον Hiroki Moriya  6-1, 3-6, 6-4, ενώ είχε τη δυνατότητα να πάρει ανάσες την Παρασκευή, καθώς πέρασε χωρίς αγώνα τον Νικ Κύργιο, που αποσύρθηκε από το τουρνουά εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο. Το Σάββατο επέστρεψε στο court o Αμερικανός, για να κερδίσει και τον Denis Shapovalov, με 6-3, 6-7 (5), 6-3.

Με την κατάκτηση του τίτλου στο Τόκιο, ο Fritz έκανε σημαντικό βήμα και για την πρόκριση στο ATP Finals του Τορίνο. Τη Δευτέρα θα περάσει στην 7η θέση του Race, ωστόσο ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι τη γραμμή του τερμαρισμού, με τις πιο καθοριστικές εβδομάδες να είναι οι δυο τελευταίες της κανονικής διάρκειας της σεζόν, στις οποίες θα γίνουν τα 500άρια σε Βασιλεία και Βιέννη και το Masters του Παρισιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots