ATP
Κέρδισε τον Thiem και μπήκε τελικό ο Rublev (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Alvaro Diaz / Gijon Open
tn team Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 17:32

O Andrey Rublev κέρδισε με 2-0 σετ τον Dominic Thiem και προκρίθηκε στον τελικό του Χιχόν, όπου θα διεκδικήσει τον 4ο φετινό του τίτλο.

Ο Rublev επιβλήθηκε του Thiem με 6-4, 6-4 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Gijon Open στην Ισπανία, όπου θα παίξει τον 4ο φετινό του τελικό. Είχε κερδίσει τους 3 προηγούμενους, στο 500άρι του Ντουμπάι και στα 250άρια της Μασσαλίας και του Βελιγραδίου.

Συνολικά θα είναι ο 17ος τελικός στην καριέρα του 24χρονου Ρώσου, που θα διεκδικήσει τον 12ο τίτλο του (11-5), 6ο σε indoor διοργάνωση, όπου δεν έχει χάσει ούτε έναν τελικό (5-0).

Μετά την πολύ καλή του εβδομάδα, ο Thiem δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τον 2ο ημιτελικό του στη χρονιά. Έμεινε πίσω με 1-4 νωρίς στο παιχνίδι ο Αυστιρακός, ο οποίος κατάφερε να μειώσει σε 4-5, αλλά έκανε ένα κακό game στη συνέχεια το οποίο ολοκληρώθηκε με διπλό λάθος και νέο break για τον Rublev, που πήρε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά και αυτό ήρθε για τον Rublev στο 10ο game, για να το κερδίσει και αυτό με 6-4, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Στον αυριανό τελικό του Χιχόν, ο Rulev θα αντιμετωπίσει τον Sebastian Korda, που κέρδισε τον Arthur Rinderknech στον άλλον ημιτελικό με 7-6 (2), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots