ATP
Κατέκτησε το Χιχόν ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Gijon Open
tn team Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2022 - 16:45

O Andrey Rublev έγινε ο πρώτος πρωταθλητής στην ιστορία του Gijon Open στην Ισπανία, κερδίζοντας καθαρά στον τελικό με 2-0 σετ τον Sebastian Korda.

Ένα πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε και σήμερα στο Χιχόν ο Andrey Rublev, ο οποίος επιβλήθηκε του Sebastian Korda με 6-2, 6-3.

Ο Rublev έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στην αναμέτρηση και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Αμερικανού, δυο στο 1ο σετ και μια στο 2ο. Στο 1ο σετ "ξέφυγε" με 4-1 και αφού έσβησε ένα break point για να φτάσει στο 5-2, έκανε νέο break για το 6-2.

Στο 2ο σετ ήρθε αντιμέτωπος με break point σε πιο δύσκολο σημείο, αλλά ανταποκρίθηκε και τότε θετικά για να περάσει μπροστά με 3-2. Στο αμέσως επόμενο game έκανε το break για το 4-2, ενώ στο επόμενο game έσωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Korda, επιστρέφοντας από το 0-30 για να κρατήσει ξανά το σερβίς του για το 5-2.

Αν και απώλεσε ένα προβάδισμα με 40-0 στο 9ο game, αξιοποίησε τελικά το 4ο match point του για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του στο 6-3, έπειτα από 75 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Rublev πήγε στο Χιχόν ως Νο.1 του ταμπλό και έχασε μόνο ένα σετ όλη την εβδομάδα, στην πρεμιέρα του απέναντι στον Ilya Ivaska. Στη συνέχεια κέρδισε τους Tommy Paul, Dominic Thiem και Korda χωρίς να απωλέσει σετ.

Αυτός ήταν ο 12ος τίτλος στην καριέρα του Rublev (12-5) και ο 4ος στη φετινή σεζόν (4-0), μετά από το 500άρι του Ντουμπάι και τα 250άρια της Μασσαλίας και του Βελιγραδίου. Σε indoor διοργάνωση ήταν ο 6ος του τίτλος, παραμένοντας αήττητος σε τελικούς (6-0). 

Ο Rublev θα κερδίσει μια θέση μετά από αυτό το τουρνουά και θα βρεθεί στο Νο.8 του κόσμου. Ο Korda, ο οποίος έπαιξε στον 3ο τελικό της καριέρας του (1-2), θα βελτιώσει κατά 11 θέσεις το rank του και θα βρεθεί στο Νο.36 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots