ATP
Στα προημιτελικά της Αμβέρσας Thiem και Felix (vids)

 
Dominic Thiem
Dominic Thiem © European Tennis Open
tn team Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 22:36

O Dominic Thiem και ο Felix Auger-Aliassime εξασφάλισαν από ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του European Open στην Αμβέρσα.

Ο Thiem, ο οποίος αρχίζει σιγά-σιγά να σταθεροποιείται σε ένα καλό επίπεδο, κέρδισε για 2η φορά μέσα σε μια εβδομάδα τον Francisco Cerundolo, με 6-1, 1-6, 7-5, για να προκριθεί στα προημιτελικά του 250αριού της Αμβέρσας.

Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει τον Αργεντινό και την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρνουά του Χιχόν, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, με 2-0 σετ εκείνη τη φορά.

Σήμερα είχε πιο δύσκολο έργο, αφού όχι μόνο έχασε το 2ο σετ, αλλά βρέθηκε και με break πίσω στο 3ο, στο 3-4. Κατάφερε να απαντήσει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ στο 12ο game έφτασε σε ένα ακόμα break, για να "σφραγίσει" τη νίκη απέναντι στο Νο.28 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.6 στο ταμπλό.

Μια πολύ δύσκολη αποστολή περιμένει αύριο στην Αμβέρσα τον Thiem, που βρίσκεται στο Νο.132 της παγκόσμιας κατάταξης και πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επιστροφή του στο Top 100. Θα αντιμετωπίσει το Νο.1 του ταμπλό, Hubert Hurkacz, που είχε κερδίσει από χθες τον Jack Draper με 7-6 (5), 6-7 (5), 6-1.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Felix Auger-Aliassime, ο οποίος συνεχίζει το νικηφόρο του σερί στα indoor ευρωπαϊκά τουρνουά. Μετά τον θρίαμβό του στο Χιχόν, ο 22χρονος Καναδός διεκδικεί τον 2ο διαδοχικό τίτλο του και νίκησε στον τελευταίο σημερινό αγώνα της Αμβέρσας τον Manuel Guinard με 6-3, 6-3.

Αυτή ήταν η πρεμιέρα του Felix, που είχε bye για τον 2ο γύρο. Αύριο θα αντιμετωπίσει για την προημιτελική φάση τον Daniel Evans, που χθες κέρδισε για τον 2ο γύρο τον Constant Lestienne με 6-2, 6-1.

Στα προημιτελικά προκρίθηκαν σήμερα και οι David Goffin και Sebastian Korda, που έβγαλαν εκτός δυο κορυφαίους seeders. Ο Goffin απέκλεισε τον Diego Schwartzman, Νο.3 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-2, ενώ ο Korda έβγαλε εκτός τον Karen Khachanov, No.4 στο ταμπλό, με 7-5, 7-6 (9). Ο Goffin θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet για μια θέση στην 4άδα, ενώ ο Korda θα αναμετρηθεί με το Νο.8 του ταμπλό, Yoshihito Nishioka.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (21/10):

Center Court:
13:30 Sebastian Korda v. Yoshihito Nishioka [8]
15:30 Hubert Hurkacz [1] v. Dominic Thiem
20:00 Richard Gasquet v. David Goffin
22:00 Daniel Evans [5] v. Felix Auger-Aliassime [2]

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots