ATP
Έσωσε 3 m.p. και απέκλεισε τον Hurkacz o Thiem! (vids)

 
Έσωσε 3 m.p. και απέκλεισε τον Hurkacz o Thiem! (vids)
© European Tennis Open
tn team Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 - 18:11

Τη μεγαλύτερη νίκη του μετά την επιστροφή του στη δράση πανηγύρισε ο Dominic Thiem, ο οποίος έσβησε 3 match points στο 2ο σετ και τελικά κέρδισε στο 3ο τον Hubert Hurkacz, για να προκριθεί στους ημιτελικούς της Αμβέρσας.

Όλο και καλύτερα τα πηγαίνει ο Dominic Thiem, που προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του μετά την περασμένη εβδομάδα στο Χιχόν και 3ο συνολικά σ' αυτή τη χρονιά σε διοργάνωση της ΑΤΡ.

Το έκανε μάλιστα μετά από μια πολύ δύσκολη και μεγάλη μάχη με τον κορυφαίο του ταμπλό στην Αμβέρσα, Hubert Hurkacz, τον οποίο κέρδισε έπειτα από 2 ώρες και 55 λεπτά με 3-6, 7-6 (9), 7-6 (4).

Ένα break που δέχτηκε στο πρώτο του service game ήταν αρκετό για να στερήσει το 1ο σετ στον Thiem, με τον Αυστριακό να καταφέρνει να προστατεύσει το σερβίς του στο 2ο, το οποίο πήγε σε tie-break.

Εκεί βρέθηκε πίσω με 4-6 και με 7-8, έσβησε όμως και τα 3 match points του Πολωνού, για να αξιοποιήσει το 3ο δικό του set point και να το κατακτήσει με 11-9, αλλάζοντας τελείως τα δεδομένα.

Αμφίρροπο ήταν και το 3ο σετ, στο οποίο και οι δυο είχαν από μια χαμένη ευκαιρία για break, κανείς όμως δεν έφτασε σε αυτό. Τη λύση έδωσε ξανά το tie-break, όπου ο Thiem προηγήθηκε με double break στο 4-1 και έφτασε σε τετραπλό match point στο 6-2. Ο Hurkacz έσβησε 2 match points, όμως ο Αυστριακός αξιοποίησε την 3η ευκαιρία του και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, 5 λεπτά πριν συμπληρωθούν 3 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη φετινή νίκη για τον Thiem, απέναντι στο Νο.11 του κόσμου.

Μετά τους ημιτελικούς στο Gstaad και στο Χιχόν, ο Αυστριακός θα έχει την 3η του ευκαιρία για να προκριθεί σε έναν τελικό στο tour, τον πρώτο του στα τελευταία 2 χρόνια, απ' όταν ήταν φιναλίστ στο ATP Finals του 2020.

Θα αντιμετωπίσει αύριο τον Sebastian Korda, που νωρίτερα είχε μια συντριπτική παρουσία στο court και επιβλήθηκε του Yoshihito Nishioka με 6-0, 6-2 σε 52 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots