ATP
2ος διαδοχικός τελικός για τον Rune (vids)

 
2ος διαδοχικός τελικός για τον Rune (vids)
© Stockholm Open
tn team Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 18:10

Μόλις 3 εβδομάδες μετά τον χαμένο τελικό στη Σόφια, ο Holger Rune θα έχει κι άλλη ευκαιρία για να κερδίσει έναν τίτλο, καθώς ανέτρεψε το 4-6, 1-3 και κέρδισε τον Alex De Minaur, για να προκριθεί στον τελικό της Στοκχόλμης.

Στον δεύτερο τελικό του γι' αυτό το μήνα προκρίθηκε ο Holger Rune, ο οποίος επικράτησε του Alex De Minaur με 4-6, 7-6 (1), 7-5, σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες αγώνα.

Ο 19χρονος Δανός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αφού μετά την απώλεια του 1ου σετ έμεινε πίσω και με 1-3 στο 2ο σετ. Κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να ισοφαρίσει σε 3-3, o De Minaur ωστόσο είχε κι άλλες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς στα 2 σετ, αφού έσβησε 4 break points και κράτησε όλα τα service games του, για να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5.

Ο Rune άντεξε την πίεση και σέρβιρε με επιτυχία για την παραμονή του στο τουρνουά και τις δυο φορές, στέλνοντας το σετ στο tie-break. Εκεί κυριάρχησε και το πήρε με 7-1, για να στείλει τον ημιτελικό σε 3ο σετ.

Στο 3ο σετ ο Δανός ήταν εκείνος που έχασε προβάδισμα με break, αφού είδε το 4-1 να γίνεται 4-4, δεν πτοήθηκε όμως και κατάφερε να κάνει ακόμα ένα break στο 12ο game, για να πάρει το σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Αυτός θα είναι ο 3ος τελικός στην καριέρα του Rune, που ήταν πρωταθλητής στο Μόναχο τον περασμένο Απρίλιο και φιναλίστ στη Σόφια στις αρχές του μήνα. Και οι 3 τελικοί του ήταν σε 250άρια τουρνουά.

Ανεξάρτητα με το τι θα κάνει αύριο, η σημερινή του νίκη εξασφαλίζει στον 19χρονο ένα νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη και πρώτη είσοδο στο Top 25.

Ο αντίπαλός του στον τελικό θα προκύψει από την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Emil Ruusuvuori, με τον Τσιτσιπά να είναι το φαβορί. Θυμίζουμε πως στη μοναδική προηγούμενη αναμέτρησή τους, για τον 4ο γύρο του Roland Garros αυτό το καλοκαίρι, ο Rune είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots