ATP
Berrettini και Musetti στον τελικό της Νάπολης (vids)

 
Berrettini και Musetti στον τελικό της Νάπολης (vids)
© Riccardo Lolli / @tennisnapolicup
tn team Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 20:00

Τον ιταλικό τελικό που όλοι περίμεναν έκλεισαν οι Matteo Berrettini και Lorenzo Musetti στη Νάπολη, κερδίζοντας στους σημερινούς ημιτελικούς τους Mackenzie McDonald και Miomir Kecmanovic αντίστοιχα.

Ο Matteo Berrettini θα επιστρέψει στους τελικούς μετά από τον Ιούλιο, καθώς κέρδισε τον Mackenzie McDonald με 3-6, 7-6 (2), 6-3 και προκρίθηκε στον τελικό του Tennis Napoli Cup στη Νάπολη.

Ο Berrettini δεν είχε εύκολο έργο και βρέθηκε πίσω με σετ, ενώ στο 2ο σετ έχασε 2 φορές το προβάδισμα με break, αφού προηγήθηκε με 3-1 και με 5-3 και ισοφαρίστηκε σε 3-3 και σε 5-5 αντίστοιχα. Στο tie-break ωστόσο ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-2, για να στείλει τελικά την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί ήταν αισθητά καλύτερος και δεν απειλήθηκε σε κανένα game με break point, ενώ ο ίδιος είχε 2 χαμένα break points στο 3ο game και τελικά "έσπασε" το σερβίς του Αμερικανού στο 7ο (4-3) και στο 9ο game (6-3), ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 2 ώρες και 28 λεπτά παιχνιδιού.

Θα είναι ο 12ος τελικός καριέρας για τον Berrettini, που θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-4). Για φέτος θα είναι ο 4ος τελικός του, μετά τους δυο συνεχόμενους τίτλους που κέρδισε στη σεζόν του γρασιδιού σε Στουτγκάρδη και Queen's, καθώς και τον χαμένο τελικό στο Gstaad από τον Casper Ruud.

Θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Lorenzo Musetti, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον Miomir Kecmanovic, με 6-3, 6-4.

Και ο Musetti χρειάστηκε μια μικρή ανατροπή αφού στα πρώτα λεπτά έμεινε πίσω με break στο 1-2, όμως απάντησε με 4 διαδοχικά games, που του έδωσαν σημαντικό προβάδισμα με 5-2. Έκλεισε το 1ο σετ στα 9 games και στο 2ο σετ δεν αντιμετώπισε κανένα break point, για να κάνει το break στο 5ο game (3-2).

Για τον 20χρονο Musetti, αυτός θα είναι ο 2ος τελικός καριέρας, μετά από τον τελικό στο 500άρι του Αμβούργου τον περασμένο Ιούλιο, όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής, κερδίζοντας μάλιστα το Νο.1 του κόσμου τώρα, Carlos Alcaraz.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση για τους δυο Ιταλούς τενίστες, ενώ ο τελικός θα αρχίσει στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots